I Amsterdanced!

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Nu dansen, zweten, zingen en lachen we tot diep in de nacht en vragen we ons regelmatig de volgende morgen af waar Henkje gister opeens gebleven was.

Eigenlijk is uitgaan een hele rare activiteit; in welke situaties is het nog meer gerechtvaardigd met je heupen sensueel heen en weer te wiegen, zwoele blikken in de zaal te richten, mensen die je normaal een beleefd lachje geeft opeens half in de nek te hijgen, keihard mee te zingen met ontzettend foute Nederlandstalige hits en tot overmaat van ramp in een paar uurtjes een fortuin uit te geven? En met welk doel? Wat is er toch zo leuk aan uitgaan? Want als je het goed bekijkt ben je de volgende ochtend nooit echt op je frist, zijn je bankrekening en je grote teen ook niet al te blij en ben je het na drie keer; "Sorry, mag ik er even langs?" ook wel zat. Toch blijven we het doen.

Laten we eerlijk zijn; uitgaan is iets erotisch. Muziek luisteren kun je ook thuis doen, het is nooit te koud maar altijd net iets te warm waardoor je het zonder schaars geklede outfit simpelweg niet uithoudt en het is altijd s' nachts! Kortom uitgaan is HOT.

Misschien biedt de evolutionaire visie ons een verklaring; de mens moet zich nu eenmaal voortplanten en uitgaan is de perfecte manier om het andere geslacht ongegeneerd te kunnen checken op (dans)kwaliteiten; want wie uiteindelijk de hoogst kwalitatieve partner weet te scoren kan daarmee uiteindelijk een betere kwaliteit nageslacht voortplanten. Toch geeft deze verklaring mij te weinig voldoening want de bezette dames en heren onder ons zijn ook niet vies van een avondje stappen. Is het dan puur een manier om te ontspannen? Kijken hoe je in de markt ligt? Je sociale leven onderhouden?

Wat het ook is, we kunnen concluderen dat uitgaan, hoe brak, blut en blauw je er ook van wordt, een van meest favoriete studentikoze bezigheden is en hopelijk nog lang blijft!

Geschreven door Veerle