Malle Jan, Leiden

Eten door Redactie Ze.nl

Malle Jan, Nieuwsteeg 11, Leiden, 071 - 512 38 88

Service: 5.5
Sfeer: 7.5
Eten: 6
 


We hadden gereserveerd en konden dus direct gaan zitten. Ik voelde me direct na binnenkomst op m'n gemak. Het heeft iets weg van een grot/ kelder, heel erg 'onder ons'. Vrij snel stond er een knul van de bediening waar ik niets slechts over kan zeggen, heel correct, gewoon leuk.

Vooraf had ik een Franse uiensoep (a 4,25) die me iets te snel arriveerde; had het net een kleine minuut daarvoor besteld, maar... eerlijk is eerlijk, de soep was heerlijk!
 
De rest van de avond was de bediening storend afwezig, niet omdat ze er fysiek niet waren, maar er werd -vooral door de dames- niet gereageerd op signalen (moet ik net zolang zwaaien tot ik opstijg!?)
 
Het hoofdgerecht was goed, maar er ontbrak voor mijn gevoel wel het een en ander. Ik had een gebakken ossenhaasstukje met een pepersaus (a 13,25) die overigens goed smaakte, maar dat was het dan ook wel. Een bakje vlaamse frieten et c'est tout! Het is niet dat ik er veel van verwachtte, maar voor die prijs krijg je elders vaak groente of een blaadje sla, I don't care, gewoon iets van garnituur. Ik kan mijn vinger er ook niet echt op leggen, het was gewoon alsof die hele Malle Jan dacht: 'Echt m'n best doen vanavond? Ik lijk wel mal...'
 
Toppunt van de avond en voor mij de dooddoener, was het moment van de rekening. Wij hadden expres meer geld neergelegd, zodat ze makkelijk konden wisselen én fooi overhielden. Na 20 minuten wachten begon ons te dagen dat we het niet zonder vragen terug gingen krijgen. We lieten het erbij zitten, omdat we het ook een beetje zat waren en pakten onze jassen.
 
En ow ja bij het 'gedag zeggen' kregen we wel een triomfantelijke lach, dat wel ja... 

Geschreven door Janet