Justin Timberlake: Live in de Arena!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Maanden van te voren een kaartje gekocht. Tot mijn verbazing was dit fanatisme niet nodig, want tot het laatste moment waren er nog kaarten te koop. Enkele jaren geleden was ik bij zijn concert in het Gelredome. Wat reden genoeg bood om deze tour van hem ook te willen zien.

Het voorprogramma bestond uit de Nederlandse 'YouTube-ster' Esmee Denters en de  Britse popster Natasha Bedingfield. Helaas voor beiden bleek (zoals vooraf bekend) het geluid in de Amsterdam Arena niet bijster goed. Ik druk het hier nog zacht uit, maar dat is omdat ik niet weet wat de duizenden andere bezoekers ervan vonden. Beide zongen live, wat tegenwoordig helaas meer uitzondering dan regel is en waardoor je als zangeres snel mijn respect krijgt. Mijn complimenten gaan bij deze naar Esmee Denters die -voor zover ik het op een afstand van tientallen meters kon zien- geheel niet zenuwachtig leek. Bravo! Natasha Bedingfield was ook top!

De optredens van Esmee en Natasha creëerden toch wel enige angst, want het geluid zou toch zeker wel worden bijgesteld? Justin kon mijn angst echter niet wegnemen; WAAROM zijn er concerten in de Arena?! Ik vind het echt schandalig! De galm in het stadion was voor mij echt een teleurstelling. Sommigen zullen misschien denken: 'Wat zeur je nou, je was bij Justin!' Voor mij -als echte Nederlander- geldt echter dat ik waar voor mijn geld wil. Voor 50 euro verwacht ik op zijn minst dat ik Justin fatsoenlijk kan horen!

Ondanks deze teleurstelling heb ik toch een super avond gehad. Justin bracht al zijn grote hits ten gehore, van zowel zijn eerste als zijn nieuwste CD. Uiteraard was er veel dans te zien en WOW wat kan die kerel dansen! In het begin probeerde ik nog fanatiek met hem mee te doen, maar ja... ieder zijn talent; voor mij was het beter om te kijken ;).
Justin bleek de afgelopen jaren flink pianolessen gehad te hebben, want -in tegenstelling tot het concert in het Gelredome enkele jaren geleden-speelde hij  tijdens dit concert veel van zijn nummers zelf. Alle lof voor Justin! Het was helemaal top dat hij Timbaland had meegenomen. Qua artiesten kreeg ik vanavond wel waar voor mijn geld, dat moet ik toegeven.

Ik kan het echter niet laten om nog een punt van kritiek te geven. Voor de mensen die er niet waren; het podium stond in het midden van het veld. De makers van de show hadden het geniale idee om gedurende sommige delen van de show een enorm scherm van gaas over het podium heen te laten zakken. De bedoeling zou dan zijn dat beelden van wat er op het podium gebeurde uitvergroot op dat scherm zouden worden geprojecteerd. En omdat het scherm van gaas was gemaakt zou je tegelijkertijd door het scherm heen, ook echt kunnen zien wat er gebeurt. Geniaal bedacht. Was het niet dat het nog niet donker is om 20.30! Met als gevolg dat pas gedurende het concert, langzaam duidelijk werd waar dat verdomde scherm voor diende! Geleidelijk aan werd het steeds donkerder en werd duidelijk dat het er juist voor zou zorgen dat we het beter zouden kunnen zien in, plaats van minder.

Toen het geheel donker was zag het er wel fantastisch uit! Justin achter de piano, zijn gezicht compleet uitvergroot op het scherm van gaas en duizenden aanstekers/lichtjes in het stadion. Machtig mooi!

Uiteindelijk zal ik proberen het slechte geluid proberen te vergeten, al vind ik wel dat er geen concerten gehouden zouden mogen worden in de Amsterdam Arena. Ook het, in de eerste instantie niet functionerende scherm, zal ik proberen uit mijn gedachten te wissen. Ik kwam voor Justin Timberlake en hij heeft mij een fantastische show gegeven! 

Geschreven door Annet