Caro Emerald grote winnares Harpen Gala

Celebs door Redactie Ze.nl

Caro mocht, vanwege een stembandoperatie, nog geen optredens weggeven, maar praten kon ze al wel. "Het afgelopen jaar was niet te beschrijven," vertelde ze. "Het was zo veel, ik heb gestaan op plekken waar je altijd hebt willen staan." De zangeres won eerder dit jaar de Popprijs, een 3FM Mega Award en vorig jaar een Edison. Het gaat dus ontzettend goed met haar carrière.

Naast Caro wonnen volkszanger Frans Duijts en dj Sander van Doorn een Zilveren Harp. Deze prijs is bedoeld voor jonge, aanstormende talenten.

De Gouden Harpen waren weggelegd voor Nick & Simon, Tony Berk, VanVelzen en Kane. De Gouden Harp is de hoogste onderscheiding van Buma Cultuur, organisator van het gala.

De exportprijs, de prijs voor de succesvolste Nederlander in het buitenland, ging naar André Rieu. De violist won de prijs voor de zesde keer. "Ik zal mijn best doen om hem volgend jaar weer te krijgen," lachte hij, toen hij de prijs van Ali B uitgereikt kreeg.

Het Buma Harpen Gala wordt ieder jaar georganiseerd door Buma Cultuur. De prijzen zijn bedoeld voor muziekauteurs en artiesten die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Nederlandse muziek.

Vind jij de uitreiking van deze harpen terecht?