Geer én Goor in Toppers!

Celebs door Redactie Ze.nl

Wie had dit nou verwacht? Wekenlang werd gespeculeerd wie de nieuwe Topper zou worden. De namen van onder anderen Dries Roelvink, Frans Bauer en Paul de Leeuw werden genoemd, maar uiteindelijk heeft manager Benno de Leeuw het ultieme resultaat bereikt: de twee originele Toppers zijn weer back in business.

Toen Gordon eerder dit jaar teleurgesteld opstapte, begon het gespeculeer over wie zijn opvolger zou zijn. Maar eigenlijk wilde niemand een opvolger; Geer of Goor moest terugkomen en het liefst gewoon allebei. "Dus vroegen we allereerst Gordon om terug te komen," vertelt Benno de Leeuw. "Bij het vertrek van Gordon vertelde Gerard direct zelf al niet beschikbaar te zijn. Hij wilde zijn handen vrij hebben om zich volledig te kunnen richten op zijn 25-jarig jubileum en zijn werkzaamheden bij SBS."

Als eerst werd met Gordon overeenstemming bereikt. "Ik heb de rust na mijn vertrek als een enorme verrijking ervaren, waarin ik veel heb kunnen nadenken," geeft de  zanger aan. "En toen stond Benno namens Rene en Jeroen opeens voor de deur, of ik terug wilde komen bij de Toppers. Ik heb daar goed over nagedacht en uiteindelijk de knoop doorgehakt. Want ondanks alle negatieve krachten miste ik dat feest wat de Toppers avond aan avond neerzetten. Dat is zoiets moois. Dan ga je alles afwegen en komt ook de ruzie met Gerard aan bod. Weet je, het is een beetje als yin en yang; het hoort bij elkaar. Misschien horen wij ook wel net zo bij elkaar. Er is veel gebeurd en gezegd. We hebben nare momenten gehad, maar ook mooie momenten met elkaar gedeeld. Laten we nu voor de toekomst vasthouden aan al dat moois en alleen nog maar vooruitkijken."

Gerard Joling had wat langer de tijd om na te denken over een eventuele terugkeer: "Na mijn vertrek vorig jaar heb ik in mijn emotie dingen over Gordon gezegd, die ik beter niet had kunnen zeggen. We hebben elkaar onnodig in een kwaad daglicht gezet. Dat is gebeurd en geweest. In het verleden was het ook vaak de magie tussen Goor en mij. Het Nederlands publiek zat daar gewoon op te wachten. Kijk naar het ongekende succes van Over De Vloer. Die uitspattingen van ons, zowel negatief als positief, waren voor het publiek wie we waren. Alleen namen we die rol iets te letterlijk en zetten we dat te veel door in ons privéleven."

De Toppers hebben nu besloten om afzonderlijk niet meer met de media te praten, maar manager Benno als vertegenwoordiger naar buiten te laten treden. Dit om het gespeculeer en de zoektocht naar relletjes zoveel mogelijk de kop in te drukken.

De zesde editie van Toppers in Concert staat al gepland en wel op 22 mei 2010 in de Amsterdam ArenA. De voorverkoop hiervoor start op maandag 14 december.