De dunne finale van BNTM

Celebs door Redactie Ze.nl

De 22-jarige Rosalinde was erg van streek toen Bastiaan van Schaik zei dat ze een mooi 'plus-size model' zou zijn. De opmerking heeft wel zijn werk gedaan: "Op mijn heupen ben ik vier centimeter kwijtgeraakt. We moeten toch aan bepaalde maten voldoen," aldus de finaliste.

De Belgische Maxime wist al dat haar lichaam nog wat extra beweging nodig had: "Tegen mij is bij de screening van Benelux Next Top Model al gezegd dat ik iets aan mijn gewicht moest doen. Ik ben niet zozeer in kilo's afgevallen, maar zit nu wel strakker in mijn vel."

Denise heeft ook niet stilgezeten en is drie centimeter rond haar heupen kwijtgeraakt: "Bastiaan had het niet op die manier hoeven zeggen. Maar we krijgen zo wel te horen hoe het in de echte wereld ook gaat. Dit is een soort les. Ik geef de jury geen ongelijk." Het 21-jarige model begint zich al zorgen te maken om de finale: "Ik open de show met een wel héél lange jurk aan. Ik wil niet afgaan. We kunnen nu niet zeggen 'dat misschien even opnieuw'."

De meiden zijn dus allemaal afgevallen en strakker, maar hoe hebben ze dat zo snel voor elkaar gekregen? "We hebben dat bereikt met veel sporten en gezond eten. Ik vind daarom niet dat wij eetstoornissen in de hand zouden werken. Modellenbureaus zitten ook niet op zulke meisjes te wachten," aldus Rosalinde.

Maandagavond om 20.30 uur zullen de drie meiden strijden om de eerste plaats in de liveshow op RTL5. Wat de meiden precies gaan doen is nog onbekend: "We weten nog helemaal niet wat ons te wachten staat, behalve dat we op een catwalk moeten lopen. Ik ben al druk aan het oefenen op hoge hakken," vertelt Maxime. "We zitten sowieso bij de laatste drie. Ik denk dat we er werk aan zullen overhouden," aldus Rosalinde.

Hou Ze.nl in de gaten voor een verslag van deze avond! Wij zijn er uiteraard bij!