Katja over floppen van film

Celebs door Redactie Ze.nl

"Ik had gehoopt dat het publiek net zo blij zou worden van de film als ikzelf," vertelt ze in weekblad Flair. "Op een bizarre manier is dit alles ook een bevrijding: dat ik een keer niet voldoe aan de verwachtingen. Dat ik even van mijn voetstuk val en gedwongen word na te denken: hoe kon dit?"

Een week na de première was de film in nog maar één bioscoop te zien. Dat er maar nauwelijks publiek is op komen dagen wijt Katja aan de tegenvallende recensies en de complexiteit van de film. "Als mensen geïrriteerd zijn dat we geen hapklare brokken hebben gemaakt, dan is dat jammer, maar dat maakt de film voor mij geen stuiver minder waard."

In een interview met Flair benadrukt ze ook dat ze de neiging blijft hebben mensen te behagen en tevreden te stellen."Ik wil niemand voor het hoofd stoten," legt ze uit. "Het is ook lastig, keuzes maken, als je zoals ik zo'n rijk leven hebt."

De actrice zou het niet erg vinden om uit haar hectische leventje te stappen om een simpeler bestaan na te streven. "Laatst zat ik te fantaseren over mijn ideaal, een commune in Zuid-Frankrijk, zo'n leegstaand dorp opkopen met zijn allen en daar gaan wonen," zegt ze. "Bleek dat hippies veertig jaar geleden dat soort ideeën ook al hadden."