BN'ers kiezen: Obama of McCain?

Celebs door Redactie Ze.nl

Tanja Jess weet het zeker in de Story. "Barack natuurlijk! Omdat hij van de Democraten is. Alles behalve McCain! Bush heeft er een zooitje van gemaakt. De Democraten moeten weer aan de macht! Het zou prachtig zijn als het Obama wordt, de eerste zwarte Amerikaanse president, dat is wel een doorbraak. Ik ben alleen bang dat er allerlei moordaanslagen op hem beraamd zullen worden. En dat hem net als Kennedy geen lang leven is beschoren..."

Marijke Helwegen denkt toch voor Obama te gaan, omdat het zo'n gelijkheidsstrijder is. "Voor mij is Barack het prototype van het Nieuwe Amerika, in deze tijd blijven vooroordelen niet meer overeind. Je kunt iets bereiken op eigen kracht, straalt Obama uit. Het is niet meer zo dat je iemand kunt veroordelen op zijn cultuur. Barack laat zien dat iedereen iets kan bereiken. Hij is het tegenovergestelde van de Kennedy's, die toch de American Dream Family waren. Ik ben niet zo dol op mensen die uit een gouden bedje komen. Ik hou van mensen die er zelf keihard voor vechten."

Johnny Kraaijkamp junior weet niet of de wereld beter wordt met Obama, maar dat het iets menselijker wordt met hem vindt hij wel prettig. "Ik hoop dat Obama het wordt... aan de andere kant is de keuze beperkt. Ik hoop dat hij alles wat er mis is in de wereld door een minder conservatieve aanpak kan oplossen. Minder conservatief en minder wapenhandel. Ik ben natuurlijk geen politiekdier, maar de Democraten zijn toch iets minder conservatief dan de Republikeinen. Ik hoop wel dat het wat opener wordt. En dat de wereld een ander image krijgt van Amerika. Voor de rest vind ik dat alle politiek en religie moet worden afgeschaft, maar dit terzijde."

Nou, gelukkig hoeft John Kraaijkamp jr. niet ons land te regeren. Maar dat hij net als de anderen toch een voorstander is van Barack Obama, daar kun je niet omheen.