Chantal krijgt eigen musical

Celebs door Redactie Ze.nl

De producent heeft het creatieve team van Ciske de Rat voor haar vrijgemaakt en Henny Vrienten schreef 24 nieuwe liedjes. Het stuk heet Petticoat en gaat geregisseerd worden door Paul Eenens.

Joop vertelt dat hij bij Chantal aan de keukentafel zat en haar heeft weten te overtuigen. "Toen ik haar zei dat ik Petticoat voor haar liet schrijven, kwam Chantal met allerlei tegenwerpingen. Ze vroeg of ze al klaar was voor zoiets. Zo bescheiden is ze. Maar ik heb haar toch een volmondig ja kunnen ontlokken. Chantal staat model voor een hele generatie jonge artiesten. Ze verdient het."

Chantal straalt als ze over haar nieuwe project vertelt: "Het was nog een heel gedoe om mijn buik weg te werken tijdens de fotoshoot voor Petticoat, maar het is volgens mij wel gelukt. Het verhaal dat in november volgend jaar in première gaat, is heel komisch en tegelijk ontroerend: Patty komt uit een Gronings arbeidersgezin, maar ze droomt van een carrière als zangeres. Ze gaat uiteindelijk naar Amsterdam, waar ze ook nog verliefd wordt op een jongen van goeden huize. Patty heeft echter een communistische opvoeding gehad van vooral haar vader. Het is een heel komisch verhaal."

Joop voegt toe: "Het speelt in de vijftiger, zestiger jaren. De tijd dat de stofzuiger werd geïntroduceerd. Patty komt daarmee voor het eerst bij haar vriend in aanraking. Petticoat zit ook vol met muziek uit die tijd: close harmony, The Blue Diamonds... En Chantal zal haar unieke comedytiming kunnen gebruiken."