Klachten over de Frogers

Celebs door Redactie Ze.nl

Hoewel de bedoelingen van de Frogers goed zijn, hebben ze wel veel kritiek gekregen. Volgens echte bijstandsgezinnen is een maand veel te kort om te weten hoe het is om in armoede te moeten leven. 

Ook de buren beginnen hun kritiek te uiten. Zelf vinden zij namelijk helemaal niet dat ze in een 'achterstandsbuurt' wonen. 'Echt niet leuk. Ten eerste zijn we niet zielig en ten tweede is dit een prima omgeving om te wonen,' aldus een buur.

Daarbij komt dat zij vinden dat de Frogers niet de aangewezen personen zijn om aandacht te vragen voor de bijstandsproblematiek. Waarom breng je juist in deze periode in de pers dat je horloge van dertigduizend euro is gestolen? De buren zijn ervan overtuigd dat het slechts om een publiciteitsstunt gaat.

Ook wordt duidelijk dat meneer en mevrouw Froger niet helemaal leven op bijstandsniveau. 'Het wemelt hier van de assistentes. Ze hoeven maar met hun vingers te knippen en mensen staan voor ze klaar. Verder surveilleert er de hele dag beveiliging door de straat. Welke bijstandstrekker heeft dat nou?'