Mia krijgt kritiek

Celebs door Redactie Ze.nl

Volgens de in Sri Lanka geboren rapper DeLon voert de artieste met haar artwork en haar song-teksten propaganda voor de Tamiltijgers. Mia is de dochter van een prominente voorvechter van de terreurgroep.

DeLon uit zijn kritiek in een filmpje op YouTube waarin hij onder meer wijst op het gebruik van gewelddadige taal in haar liedteksten. Ook de afbeeldingen van tijgers in haar artwork duiden volgens de rapper op sympathieën met de Tamiltijgers. ´Niets van waar´, ik steun geen terrorisme en zal dat ook nooit doen´, stelt de zangeres in een verklaring aan de Amerikaanse muziekwebsite Pitchfork.

Dat haar muziek politiek getint is, zal de zangeres echter niet ontkennen. ´Als een Sri Lankaan die is ontsnapt aan de oorlog en bombardementen, is mijn muziek de stem van de burgervluchteling´, legt ze uit. De aanval van DeLon doet Mia dan ook af als een roep om aandacht.

Het is niet voor het eerst dat Mia wordt aangesproken op de gewelddadige trekjes van haar muziek. 'Paper planes' zorgde, na de release eind vorig jaar, al voor enige controversie. In het refrein van het nummer zijn ritmische geweerschoten te horen, die tot grote woede van Mia door MTV uit het nummer werden geknipt.