Docu over transseksuele dochter Cher

Celebs door Ze.nl

Chaz is het enige kind van zangeres Cher en Sonny Bono, die in 1975 van elkaar scheidden. In de documentaire is de nu 41-jarige Chaz gevolgd in de periode dat hij een man werd. We zien hoe (toen nog) Chastity verschillende operaties ondergaat en hormonen slikt om meer man te worden.

Ook Cher komt in de indrukwekkende docu aan het woord. De Amerikaanse zangeres zegt erg trots te zijn op haar transseksuele zoon. Wel moet ze nog even wennen aan zijn geslacht: "Ik zou helemaal gek worden als ik Chaz was. Ze is zo'n intelligente vrouw, ik bedoel man. Ik noem hem nog steeds haar, ik vergis me er nog steeds in." Cher was eerst nogal huiverig voor de geslachtsverandering van haar (toen nog) dochter, maar concludeerde dat ze moest doen wat haar hart haar ingaf. 

Chaz vindt de transformatie zelf het beste wat hem ooit is overkomen. "Het was de eerste keer dat ik mij een volledig mens voelde. Ik haatte mijn lichaam sinds mijn pubertijd. Toen ik nog een jong meisje was, bad ik voordat ik naar bed ging om ‘s morgens een jongetje te worden." Chaz werkte mee aan de documentaire om mensen te helpen. "En ik hoop dat ik de gedachtes over transseksualiteit kan veranderen door deze docu." Heel knap dat Chaz deze heftige periode in zijn leven naar buiten wil brengen en met iedereen wil delen!

De documentaire is binnenkort te zien op de website van Oprah Winfrey. Bekijk de trailer hieronder en laat het ons weten: wat vind jij er van?