Interview: Cast Bridesmaids

Media door Marlies

Bridesmaids vertelt het verhaal van Annie (Kristen Wiig). Haar leven is een echte puinhoop: ze gelooft niet meer in de liefde, haar bakkerij is failliet gegaan en ze zit financieel aan de grond. Wanneer ze gevraagd wordt als bruidsmeisje door haar beste vriendin Lilian, brokkelt haar leven steeds meer af. Uit alle macht probeert ze haar taken als bruidsmeisje goed uit te voeren, maar ze wordt daarbij dwarsgezeten door haar geldgebrek, de andere vriendinnen van Lilian, maar bovenal door zichzelf. Bridesmaids is een heerlijke film, waarbij hardop lachen een must is... En waarbij een klein beetje kokhalzen niet achterwege blijft.


Ik ontmoet schrijfster en hoofdrolspeelster Kristin Wiig en actrice Melissa McCarthy op een druilerige maandagmiddag in het Amstel Hotel te Amsterdam. Hoewel de regen buiten dreigt, lijkt het weer geen effect te hebben op het humeur van beide actrices. Ze zijn totaal op elkaar ingespeeld en hebben zichtbaar lol in het beantwoorden van de vragen. Het is niet vreemd dat de beide dames zo op elkaar ingespeeld zijn: ze kennen elkaar al jaren. ?We zijn al heel lang vriendinnen?, vertelt Melissa. ?Daarom was het ook zo leuk om mee te mogen doen aan deze film.? Kristin volgt direct: ?Eigenlijk waren bijna alle bruidsmeisjes in de film al vriendinnen vóór de film. Daardoor was de sfeer op de set zo goed, dat alles heel natuurlijk voelde en verliep.?

Geen gevoel van schaamte
Een film voor vrouwen, die wordt vergeleken met The Hangover: dat lijkt een compliment voor de schrijvers! Maar Kristin vindt van niet: ?Ik vind dat de films niet te vergelijken zijn. Omdat we sommige dingen wat explicieter benaderen, houdt niet in dat het direct allemaal over the top smerig is. Het zijn uiteindelijk allemaal zaken die tot het dagelijks leven horen. Het faken van een orgasme en voedselvergifting krijgen na een bezoek aan een restaurant, dat kan iedereen overkomen. Men wil alleen niet zien dat vrouwen deze ervaringen ook hebben.?

Toch zal er tijdens de opnames hier en daar best wat schaamte naar boven gekomen zijn, bijvoorbeeld voor Melissa. Zij moest in de rol van Megan behoorlijk wat vreemde dingen doen. Maar, zoals ze zelf zegt: ?Eigenlijk heb ik geen moment last gehad van schaamtegevoelens. Maar misschien is het wel een beetje raar van me?, lacht ze. ?Maar het is volgens mij voor veel mensen moeilijk te erkennen dat vrouwen ook humor kunnen hebben. Het zijn meestal de mannen die de grappen maken, terwijl vrouwen vooral lief en mooi moeten zijn. In onze film is dat anders en dan wordt zo'n vergelijking al snel getrokken.?

 


Bridezilla?s
Voor Melissa was het werken aan deze film een gevoel van thuiskomen. Niet alleen mocht ze met een stel goede vriendinnen een leuke film opnemen, de man op wie ze verliefd wordt in de film is ook haar echtgenoot in het echte leven! ?Het was ontzettend leuk om in deze rol met hem te moeten flirten?, glimlacht ze. Zij en haar man zijn in 2005 getrouwd en hebben het klein gehouden. Taferelen zoals in deze film voorkomen, hebben zij dus niet gehad. ?Wij wilden gewoon een mooie dag, samen met familie en vrienden?, vertelt ze. ?Ik geloof niet dat ik een heel lastige bruid was.?

Kristen is op haar beurt niet getrouwd, maar wel geweest. ?Ik was ook niet zo?n bruid hoor, het is dus absoluut geen biografie?, lacht ze. ?Maar ik heb ze weleens meegemaakt, van die bridezilla?s. Die verwachten bijvoorbeeld dat de bruidsmeisjes allemaal in dezelfde jurk komen opdraven.? Ik ben verbaasd: stiekem dacht ik dat bruidsmeisjes in dezelfde jurken, in de Verenigde Staten de standaard is, maar Kristin en Melissa roepen om het hardst dat dat absoluut niet het geval is. Kristin: ?Die jurken kosten soms wel achthonderd dollar en dan zijn ze nog lelijk ook! Als je een paar bruiloften per jaar hebt, ga je failliet. Dat soort fratsen is meer weggelegd voor rijkere bruiden.?

 


Geslaagde samenwerking
Samen met Annie Mumoloo schreef Kristin het script voor de film. Een heerlijke ervaring vond Kristin het, en zeker in samenwerking met regisseur Paul Feig. ?Het was echt een ongelooflijke eer voor me om met hem te mogen samenwerken?, vertelt ze. ?Het voelde dan ook absoluut niet vreemd om het script dat ik had geschreven, in zijn handen te leggen. Hij had zulke goede ideeën, dat de film er alleen maar beter van werd. Ook uit de samenwerkingen met de rest van de actrices kwamen nieuwe, grappigere dingen. Het was dus zeker een geslaagde samenwerking.?

Hoewel Bridesmaids in Nederland pas sinds kort in de bioscopen draait, is de film in de Verenigde Staten al erg goed ontvangen. Zijn er wellicht al plannen voor een deel twee? ?Ja!? roept Melissa enthousiast. ?Misschien kan Megan (Melissa?s personage, red.) dan trouwen in de ruimte! Een huwelijk in de ruimte!? Of Kristin als schrijfster ook kansen ziet voor een vervolg op Bridesmaids - al dan niet in de ruimte - blijft in het midden: ?Je weet maar nooit?, antwoordt ze glimlachend.

Bridesmaids draait op dit moment in de bioscoop. Lees ook onze review!

Fotocredit: Anneke Ruys - Gooddayz.nl