Uitslag: Valentijnsenquête Ze.nl

Relaties door Jet

Ten eerste wil ik iedereen die mee heeft gedaan aan de enquête onwijs bedanken. In totaal is 'ie door maar liefst 580 vrouwen ingevuld - WAUW!

The results...
Romantiek is belangrijk in een relatie! Dat vindt althans 44 procent van de 580 ondervraagde vrouwen. En niet alleen met Valentijnsdag! Als het aan de Nederlandse vrouw ligt moeten de toeters en bellen het hele jaar door uit de kast worden gehaald. 56 procent verwacht minstens één keer per maand een romantisch gebaar van haar partner. Zelf doet 60 procent namelijk ook één keer per maand iets speciaals voor haar geliefde. Een man die enkel op 14 februari zijn best doet, komt van een koude kermis thuis. Maar 6 procent van de vrouwen geeft aan alleen met Valentijn romantisch verrast te willen worden. Opmerkelijk: 11 procent van de vrouwen eist iedere dag een romantisch gebaar van haar partner!

Romantiek is... een weekendje weg!
Mannen opgelet! Wie zijn geliefde wil verblijden met een romantisch gebaar hoeft niet met sieraden aan te komen. Slecht 3 procent van de ondervraagden geeft aan sieraden als cadeau romantisch te vinden. Blij maak je de Nederlandse vrouw wel met een weekendje weg. Ruim 58 procent geeft aan dat het liefst cadeau te krijgen . Champagne en aardbeien in bad en een vrijpartij op een leeg strand langs de vloedlijn worden met 19 procent even hoog gewaardeerd. Wie de romantiek een handje wil helpen middels een film kan het best Titanic (30 procent) in de dvd-speler stoppen. Love Actually, Nothing Hill en Pretty Woman staan op een gedeelde tweede plaats.


Spannende lingerie enkel voor speciale gelegenheden
De meerderheid van de ondervraagden vindt het traditionele missionarisstandje het meest romantisch in de slaapkamer (45 procent). Doggy Style is met slechts 5 procent op Valentijn een minder goed plan. Spannende lingeriesetjes worden door de grote meerderheid enkel met speciale gelegenheden aangetrokken (49 procent). 14 procent geeft toe dat ze alleen mooie lingerie aantrekken als ze iets van de man gedaan willen krijgen.

Carice van Houten meest romantische vrouw van Nederland
Met een kleine meerderheid is actrice Carice van Houten door de respondenten verkozen tot meest romantische bekende vrouw (30 procent). Prinses Maxima en Chantal Janzen volgen haar op de voet met beide 28 procent van de stemmen. Patricia Paay wordt van de vier bekende vrouwen als minst romantisch gezien.

De prijs (een romantisch diner voor twee in een restaurant naar keuze plus een POM Wonderful-liefdespakket voor een zwoel afzakkertje) wordt binnenkort verloot onder respondenten.

Ben jij het eens met de resultaten?