Wat is jouw droomtype?

Relaties door Jet

Ik mag dan wel een aardig idee hebben van mijn ideale partner, uit onderzoek van de nieuwe matchmaking site Match.com blijkt dat 43% van de Nederlanders eigenlijk niet echt weet op wat voor type zij vallen. Bij de mensen die dat wel weten, komt bij 37% de huidige partner dicht in de buurt bij wat ze in hun hoofd hadden. Toch gebeurt het ook dat je met iemand eindigt die totaal anders is dan gedacht, bij 20 procent van de ondervraagde mannen en vrouwen is dit het geval.

De belangrijkste eigenschappen die mannen en vrouwen zoeken in een potentiële partner zijn een gevoel voor humor, een karakter en gemeenschappelijke interesses. Andere opvallende kenmerken die uit het onderzoek naar voren kwamen zijn mooie voeten en een lekkere geur.

Datingdeskundige Rhijja Jansen vertelt: "Uiterlijk speelt een belangrijke rol bij het selecteren van een partner. Maar als er een 'klik' is vallen de eigenschappen die je voor je perfecte partner bedacht hebt weg. Zolang de basiszaken zoals seksuele aantrekkingskracht, een gelijkgestemde ziel en hetzelfde gevoel voor humor er zijn, kom je al een heel eind."

Bij mij persoonlijk klopt dit absoluut: ik roep al jaren dat ik op mannen met donker haar en donkere ogen val, maar de twee lange relaties die ik heb gehad waren met blondies. Dus persoonlijk vind ik het altijd onzin als iemand zegt: "Ik val alleen op blond/donker". Soms val je op iemand en kun je het zelf niet verklaren, maar dan is er gewoon een klik. Maar fantaseren over je droomtype is soms natuurlijk helemaal niet verkeerd, behoorlijk leuk zelfs...

Wat is jouw droomtype en komt jouw lover daarbij in de buurt?