Man date graag met rijpere vrouw

Single & daten door Redactie Ze.nl

Ik geef toe: ik heb wel even mijn wenkbrauwen quasi sarcastisch opgetrokken toen ik voor het eerst hoorde dat Ashton Kutcher een relatie kreeg met de veel oudere Demi Moore. Maar toch blijkt de acteur niet de enige te zijn met een voorkeur voor oudere vrouwen. Uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat 31 procent van de mannen graag date met een vrouw die minimaal acht jaar ouder is.

Toyboy?

Hoewel we vaker oudere mannen met dames van in de twintig zien, is de trend ook doorgeslagen naar de andere kant: steeds vaker zien we oudere vrouwen jonge mannen aan de haak slaan. Wat is het geheim zou je zeggen? Volgens de heren is het vanwege de seksuele ervaring (waar oudere vrouwen nu eenmaal meer van hebben), seks zonder gêne en remmingen (oudere vrouwen kunnen zich meer laten gaan), een verzorgd uiterlijk, zelfverzekerdheid en tot slot een zelfstandige eigen carrière. Ruim 31 procent van de heren heeft geregeld een afspraakje met een oudere vrouw en 24 procent zegt ervoor open te staan om het te proberen.

Vrouwen zijn net zo blij met de jonge puppies, vanwege hun onvermoeibare bedprestaties, hun uiterlijk, hun jonge geest, hun fysieke aantrekkingskracht en hun flexibiliteit in de omgang. Van alle vrouwen die aan het onderzoek meededen heeft maar liefst 33 procent regelmatig een date met een jongere man.

Relatiemateriaal?

Wij snappen natuurlijk dat de hormonen door het lijf gieren met zo’n lekker jong hapje in bed, maar kan het ook meer worden? Op de vraag of ze het mogelijk achten een serieuze relatie te krijgen met iemand die een behoorlijk stuk ouder of jonger is, antwoordt 12 procent van de mannen met een volmondige ja. Nog eens 28 procent laat weten het zeker niet uit te sluiten. De vrouwen nemen het allemaal wat minder serieus. Zo ziet slechts 6 procent zichzelf een relatie krijgen met haar veel jongere vriend...

Heb jij weleens een relatie gehad met een veel jongere man? Ze.nl is benieuwd!