De zaterdagochtend-yogaclub

Media door Joelle

Het verhaal
Charlie heeft het goed voor elkaar. De beauty with brains heeft een dikbetaalde baan op Wall Street, een vriend en een luxe appartement middenin de stad. Toch knaagt er iets. Is dit wel het leven dat ze wil leiden? Als ze dertig wordt, besluit ze alles op te geven voor haar grote droom: een eigen yogaschool in Brooklyn. Het is een carrièreswitch waarbij de drie vroegere klasgenoten die Charlie tegenkomt tijdens een reünie van de middelbare school hun vingers aflikken. Allemaal heeft de stadsjungle van New York ze niet gebracht wat ze vooraf hadden gehoopt. Sabine, die ooit een boek wilde schrijven, redigeert in plaats daarvan bouquetreeksromannetjes, de getalenteerde fotograaf Naomi is nu een alleenstaande moeder en heeft al jaren geen camera meer aangeraakt, en Bess, die droomde van een baan als onderzoeksjournalist, schrijft alleen voor roddelbladen. De vrouwen raken geïnspireerd door Charlies verhaal en laten zich door haar overhalen om yogalessen te gaan volgen op haar school.

De vrouwen worden leniger, krijgen een betere conditie, maar dat is lang niet het enige zuiverende effect wat hun ontmoetingen hebben. Eén voor één herinneren ze zich hun dromen van vroeger weer en besluiten ze die nu eens echt na te gaan streven. Sabine gaat achter dat toetsenbord zitten, Naomi pakt haar camera weer op en komt in contact met de vader van haar zoontje en Bess besluit de yogalessen stiekem te gebruiken voor haar eigen gewin. En Charlie? Die blijkt al snel toch niet zo'n zorgeloos leven te leiden als ze de wereld wil doen geloven. Samen nemen de vier vrouwen het heft in eigen hand en veranderen door hun vriendschap hun levens voorgoed...

En?
Hoe cliché misschien ook, het boek van Fishman inspireert. Niet alleen om ook dat yogamatje weer eens onder je bed uit te halen, maar ook om je goede voornemens nu echt eens te houden: om dat boek te gaan schrijven, die reis te gaan maken of die leuke man in de metro eens aan te spreken. Voor sommige lezers zullen de citaten die Charlie aan het begin van iedere yogales voorleest iets te zweverig klinken, maar in combinatie met de lichtvoetige schrijfstijl waarmee Fishman de rest van het verhaal ontvouwt kun je dat zelfs als nuchtere Nederlandse best hebben. Liefhebbers van series als Sex and the City zullen deze debuutchicklit van Fishman dan ook zeker kunnen waarderen.

De zaterdagochtend-yogaclub
Zoe Fishman
ISBN: 9022554112
Prijs: 18,95
Uitgeverij: Boekerij