Review: Morning Glory

Media door Roosmarijn
Het verhaal
Becky Fuller (Rachel McAdams) zet zich met hart en ziel in voor haar baan. Ze werkt zich uit de naad bij een klein regionaal televisiestation. En wanneer er wordt gefluisterd dat er een vacature voor een hogere positie vrijkomt, verwacht vrijwel iedereen dat dit plekje dan ook naar Becky zal gaan. Maar dan blijkt dat Becky wordt ingeruild voor iemand anders en komt ze ineens op straat te staan. Maar ze laat zich niet uit het veld slaan. Sterker nog: ze besluit de stoute schoenen aan te trekken en aan te kloppen bij een groot nationaal televisiestation. Ze hebben een baan voor Becky: bij de slechtst bekeken ochtendshow DayBreak. Een show waar producers voor weglopen en er elke drie maanden een andere presentator voor moet worden gezocht.

Becky probeert het allemaal van de positieve kant in te zien en besluit het programma in een nieuw jasje te steken, in een poging de kijkcijfers te verhogen. Ze haalt de legendarische verslaggever Mike Pomeroy (Harrison Ford) over om samen met de huidige presentatrice Colleen de ochtendshow te presenteren. Helaas voor Becky, heeft Mike echter helemaal geen zin om verslag te doen van gossips, het weerbericht en de laatste modetrends. En dat laat hij Becky dan ook duidelijk merken. Hij maakt het haar onmogelijk en doet precies waar hij zelf zin in heeft. Tevens ligt hij dagelijks in de clinch met medepresentator Colleen. Becky moet alles uit de kast halen om haar baan en haar reputatie niet te verliezen. Ze heeft nauwelijks tijd voor de liefde, totdat ze collega-producent Adam Bennet (Patrick Wilson) tegen het (lekkere) lijf loopt. Zal het Becky lukken om haar leven, haar werk en haar liefdesleven in balans te houden?

En?

Ik was razend benieuwd naar deze film. Niet alleen omdat het verhaal me aansprak, maar ook vanwege de cast met goede acteurs zoals Rachel McAdams (bekend uit The Notebook) en Diane Keaton (The Family Stone). En ik werd niet teleurgesteld. Het verhaal is op de goede momenten erg grappig. Ik moest ontzettend lachen om het gebekvecht van Colleen (Diane Keaton) en Mike (Harisson Ford), die met overtuiging een oude rot in het vak speelt. Ik voelde helemaal mee met Becky, gespeeld door Rachel McAdams. Ondanks alle tegenslagen laat ze zich niet uit het veld slaan en komt ze door elke situatie heen met doorzettingsvermogen en enthousiasme. Zelfs wanneer de show door dalende kijkcijfers dreigt te worden stopgezet, blijft Becky vechten. En die mentaliteit weet Rachel McAdams ontzettend goed over te brengen. Je kan niet anders dan meeleven met Becky en hopen dat ze de overwinning haalt en haar dromen kan waarmaken.

Het is een echte feel good film met een duidelijke boodschap: met doorzettingsvermogen kan je verder komen dan je ooit zelf had durven dromen. Hierdoor is Morning Glory geen doorsnee comedy. Ik heb ontzettend veel plezier gehad toen ik deze film bekeek. De film bevat naar mening alle ingrediënten die een goede comedy zou moeten hebben.

Morning Glory draait vanaf 20 januari in de Nederlandse bioscopen.