Stellen die je beter kunt mijden - Deel 1

Relaties door Donna
Wanneer de verliefdheid net aangewakkerd is, zijn stellen op hun best. Vrolijk, vol passie en bijzonder vrijgevig. Toch kan het, na het overgaan van de verliefdheid, drastisch mislopen. Deel 1 van dit artikel beschrijft vijf van de tien stellen die je beter kunt mijden.

Veel stellen zijn helemaal niet leuk meer als de glans er eenmaal afgaat. Sterker nog, soms worden mensen stapelverliefd op elkaar, maar zodra ze de verbintenis van een relatie aangaan ontstaat er een soort mislukte chemische reactie. De personen zijn individueel best te genieten, maar de combinatie van beiden is werkelijk niet te harden. Uit elkaar gaan ho maar, dus ontstaat er een situatie waarin twee mensen het slechtste in elkaar naar boven halen. Over die stellen gaat dit artikel: stellen die je beter kunt proberen te mijden. Hier volgt een nauwkeurig samengestelde top vijf; deel twee van dit artikel volgt binnenkort!
 
 
Het jaloerse stel ? ?Van wie was dat smsje??
Als je een avondje met dit stel op stap gaat, voel je de bui al hangen bij binnenkomst. Er heerst een grafstemming die jij niet kunt doorbreken met jouw vrolijke entree. Het stel lijkt elkaar een beetje te negeren, maar doet ondertussen naar jou toe alsof er niets aan de hand is. Desondanks lijkt de spanning gedurende de avond toe te nemen. Je merkt hoe ze continu aan het bakkeleien zijn en dat er constant sprake is van verwijten die doen vermoeden dat er een ander in het spel is. In veel gevallen is dat echter niet zo, maar worden loze vermoedens uitgebouwd tot heuse beschuldigingen. Slaande ruzie tot gevolg. Tijd voor jou om naar huis te gaan, is het al zo laat?
 
Het klagende stel ? ?Nee, het eten heeft totaal niet gesmaakt?
Gezellig met dit stel genieten van de vrije tijd lijkt niet mogelijk. Dit stel stapt iedere nieuwe situatie in alsof er van ze gevraagd wordt om het te beoordelen volgens de criteria van het Four Seasons Hotel, met als gevolg dat niets goed genoeg is. De muziek staat te hard, de muziek staat te zacht, de barman is onbeschoft, de serveerster is te uitbundig. Het eten is smakeloos, de kroeg heeft geen sfeer, de film was niet grappig en je nieuwe broek, zit die niet iets te strak van achteren? Het meest frustrerende lijkt nog wel dat het stel elkaar volledig aanvult in het geklaag. Alsof ze niet meer weten hoe ze ergens van kunnen genieten samen. Maak dat je weg komt!
 
 
Het dodelijk saaie stel ? "Hoe is het?? "Jaaa, goeeed?
Deze stellen, ook wel De Dode Eters, zitten in een restaurantje en wisselen geen woord met elkaar. Het is het stel dat op zaterdagavond om half negen 'onder de wol gaat', zodat ze zondag een fietstochtje kunnen maken en wellicht, in een gekke bui, dan ergens een broodje kunnen gaan eten onderweg. Met dit stel valt werkelijk geen reet te beleven en de ene doodbloeder na de ander wordt je om de oren gegooid. Van "met slechte mensen gaat het altijd goed,? tot "onkruid vergaat niet hè!? Maar om nou te zeggen dat je daar een leuk, intrigerend gesprek uithaalt? Nee...
 
De Swingers ? "Rrrrrrr...?
Dat deze stellen er een nogal kinky seksuele voorkeur op nahouden, is je niet onopgemerkt gebleven. Of het nu kwam door subtiliteiten zoals "We zijn wel eens naar de KamaSutrabeurs geweest?, of dat je gewoon een seksswing in de woonkamer ziet hangen; je kunt er eigenlijk niet omheen. Wat je echter niet aan zag komen, was dat dit stel ook nog wel eens geniet van andermans geliefde. Dus als je verleidelijk wordt aangekeken door twee paar ogen en je niet goed weet waar je het zoeken moet, maak je dan snel uit te voeten. Voordat je het weet wordt je te grazen genomen door hem, terwijl zij haar voorbinddildo om doet.
 
 
Het eeuwige kleffe stel ? "Ah poepsiewoepsie snoepiewoepie!?
Als je bij dit stel op de koffie bent, heb je soms werkelijk het gevoel dat je in het niets bent opgelost. Je kunt roepen, breed zwaaien met je beide armen, rooksignalen afgeven of zelfs een lawinepijl lanceren: ze hebben het te druk met elkaar. Soms is de situatie zelfs zo ongemakkelijk, dat jij het gevoel hebt naar een erotisch voorspel te kijken, terwijl het koffiezetapparaat aan het pruttelen is. Nu is er natuurlijk niets mis mee om in het begin maar moeilijk van je nieuwe liefde af te blijven. Maar na anderhalf jaar samen mag je toch wel verwachten dat de huiginspecties zich zijn gaan beperken tot momenten waarbij geen toeschouwers aanwezig zijn. Helaas, dit stel krijgt er geen genoeg van. Jij daarentegen...

Je zou denken dat hiermee de ergste stellen wel aan het licht gekomen zijn, maar we hebben het gepresteerd om er nóg vijf te vinden. Dus houd de site in de gaten voor deel twee van Stellen die je beter kunt mijden.

Herken jij je in één van bovenstaande stellen, of heb je er wel eens mee te maken gehad?