Pimp je party met de piñata

Cadeaus & hebbedingetjes door Esther
Ben je binnenkort jarig of geef je om een andere reden een feestje? Dan is het leuk om je gasten te verrassen met iets origineels. Dat kan met de piñata! In dit artikel lees je hoe je deze vrolijke Mexicaanse figuren kunt maken.

Wat is een piñata?
Een piñata is een felgekleurd figuur, meestal gemaakt van papier-maché en versierd met crêpe-papier. Piñata?s zijn er in allerlei soorten en maten. Je vult je piñata met snoepgoed, kleine speeltjes en/of bijvoorbeeld confetti. Daarna is het de bedoeling dat je de piñata ophangt en (als de gasten gearriveerd zijn) kapot slaat. Net zo lang tot alle lekkernijen uit de piñata vallen! Deze traditie is afkomstig uit Mexico, waar de piñata gebruikt wordt tijdens Kerst en kinderverjaardagen.

Maak een piñata!
Ben jij overtuigd en wil je een piñata maken? Zie dan hieronder een aantal inspirerende filmpjes.


De simpelste vorm van een piñata. Met een beetje creativiteit kun je je eigen figuur maken!


In dit filmpje wordt een klassieke piñata gemaakt. Deze piñata heeft zeven punten, die staan voor de zeven zonden. Dit filmpje is geen tutorial, maar wie goed kijkt kan er een hoop uithalen.


En voor de ware crea bea, een piñata in de vorm van een autootje!

Piñata online bestellen
Wil jij wel een piñata, maar heb je geen zin om je handen vies te maken aan de papier-maché? Dan kun je er ook gewoon één online bestellen. Op pinata.nl hebben ze een gigantische keuze uit allerlei leuke vormen piñata?s, waardoor er altijd wel één bij jouw feestje past.

Ik bestelde er één voor mijn moeders verjaardag, om haar te verrassen. En dat lukte aardig!

 
Blinddoek om... en knuppelen maar!

Ze.nl mag één piñata uit de webshop van piñata.nl verloten. Vertel ons in de comments welke piñata van pinata.nl jouw favoriet is. Wij kiezen dan één lezeres uit!