Valkuilen van samenwonen

Wonen door Marit_S
Eindelijk is het dan zover: jullie gaan samenwonen! Je leeft op een roze wolk en wilt niets liever dan jullie nieuwe huisje inrichten. Toch zijn er ook niet-romantische zaken die geregeld moeten worden. Zo houd je samenwonen leuk:

De gezamenlijke bankrekening

Bedenk dat je samen de kosten van de huur van je huis of de hypotheek moet betalen. Spreek dus van tevoren goed af hoeveel jullie allebei op de rekening zetten en wat er precies moet worden betaald. Dan houd je altijd nog geld over voor die nieuwe schoenen.

De huishoudtaken
Dit is misschien wel het meest besproken thema in ruzies. Probeer de taken dus van tevoren duidelijk te verdelen. Kies ieder een aantal taken die je niet al te erg vindt. Voor de vervelende taken kun je een compromis sluiten. Houden jullie allebei niet van stofzuigen? Wissel deze taak dan om de week af.


De quality time

Hij gaat drie keer per week naar zijn favoriete sportclub; jij zit het liefst de halve week bij vriendinnen. Vergeet als je eenmaal in één huis woont niet om tijd voor elkaar vrij te maken! Je drukke sociale leven heb je zelf in de hand. Spreek bijvoorbeeld een vaste avond af waarop jullie allebei thuis zijn.

Is bij jullie alles goed geregeld?