Lange leve de decembermaand

Lifestyle door Janneke
Sneeuw, kerstbomen en sierlijke verlichting. Nu de zomer voorbij is, kijk ik nog maar naar een moment uit: de decembermaand. Deze feestelijke tijd van het jaar kan dan ook wat mij betreft niet snel genoeg beginnen.

Zo gauw de zomer(vakantie) ten einde loopt en we weer zuchtend en steunend de wekker op die vreselijke maandagochtend een mep verkopen, denk ik maar aan een ding: skip die regenachtige herfst, laat het maar gauw december worden!

Al in oktober begint het bij mij te kriebelen. Niet gek, want de schappen in de supermarkt liggen bomvol pepernoten en chocoladeletters. De een mag het belachelijk noemen, bij mij staan de schaaltjes met snoepgoed al op tafel. Met een kop warme choco, een marsepeinen pop en een dekentje op de bank beleef ik dan ook de perfecte avond - ik mis dan alleen nog de kerstspecial van All You Need is Love.

 
Dat het kouder wordt, vind ik totaal geen probleem. Het geeft namelijk aan dat we steeds dichterbij de decembermaand komen. De maand waarin sneeuw, kerstballen en het trekken van lootjes aan de orde zijn. De maand waarin Flappie en All I want for Christmas weer platgedraaid worden op de radio - en zo niet, dan zet ik mijn eigen Kerstalbum wel op. Heer-lijk!

Mijn allerfijnste moment beleef ik op eerste kerstdag: binnen knus en warm, lekkere hapjes (de extra kilo's pakken we in januari wel weer aan), een verlichte boom omringd met pakjes - waaronder de hippe pumps die ik had gevraagd - en al je dierbaren om je heen. Dat klink toch als het ultieme geluksmoment?

Nog 67 dagen.
7 uur.
30 minuten.
Ik kan niet wachten!

fout in embed: media provider niet ondersteund

Kunnen jullie ook niet wachten of heb je niet zo veel met de decembermaand?