Encyclopedie over mannenmode

Mode & trends door Marit_S
Mannen hebben tegenwoordig geen excuus meer om uit de mode te zijn! De Amerikaanse webshop Ties-Necktie stelde voor de modedummies onder de boys een online encyclopedie over mannenmode samen.

De makers van de encyclopedie willen de moderne man opvoeden en laten zien wat er allemaal mogelijk is met wat kennis over de garderobe. Zo staat er precies omschreven wat een trench coat is en wat de oorsprong van de jas is. Wist je dat waxed cotton een met wax geïmpregneerde katoenstof is die door de waxlaag water en wind tegenhoudt? De stof werd in de jaren zeventig gebruikt voor motorkleding.In de encyclopedie wordt een omschrijving gegeven van de meest belangrijke modeontwerpers. Marc Jacobs ontwerpt bijvoorbeeld ook kinderkleding onder het label Little Marc. En in Karl Lagerfeld?s paspoort is de naam Karl Otto Lagerfeldt te vinden.

Ties-Necktie geeft de mannen ook wat etiquettelessen. Black tie stamt uit het jaar 1860 en is nog altijd één van de meest gebruikte dresscodes. Het ensemble bestaat uit een overhemd voor onder een smoking, een zwarte stropdas of strik, een zwart smokingjasje en glimmende zwarte nette schoenen.

Denk jij dat mannen hier behoefte aan hebben?