Tijd voor een lekker potje ochtendseks

Lifestyle door Janneke
We kennen het allemaal: lig je heerlijk in bed, dromend over het goddelijke lichaam van George Clooney, gaat die vreselijke wekker af. Jouw humeur pep je op door met je eigen mister Clooney eens fijn een potje te ochtendseksen!

En niet alleen je ochtendhumeur verdwijnt door een lekkere 'beurt': ook is een vroege ochtendwip erg goed voor de gezondheid, zo blijkt uit onderzoek. "Ochtendseks maakt je sterker: je immuunsysteem werkt beter gedurende de rest van de dag, doordat je meer antistoffen aanmaakt", zo vertelt wetenschapper Dr Debby Herbenick. Vergeet dus de vitaminepillen, want met een stomende vrijpartij is de kans op een griepje ook te verkleinen.


Ochtendseks is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je relatie! Seksen met je partner zorgt ervoor dat jullie je voor de rest van de dag verbonden voelen met elkaar - zelfs als jullie kilometers van elkaar verwijderd zijn. Dit komt doordat het zogenaamde ?knuffelhormoon? oxytocine vrijkomt. Nog een pluspuntje: zodra het saai wordt op je werk, kun je terugdenken aan die fijne vrijpartij. Geluksmomentje gegarandeerd!

En mochten deze voordelen je nog niet overtuigd hebben, dan moet deze je toch wel over de streep trekken: ochtendseks geeft jou een hot body! Lenige poses, het bereiken van een orgasme en minuten- of urenlang geconcentreerd bezig zijn, vergt een hoop energie. En daar verbranden we weer heel wat calorieën mee. Kunnen we weer één extra chocolaatje eten!

Conclusie: wat doe jij zo gauw de wekker afgaat? Juist: seksen zul je! En oh ja, vergeet daarna niet naar je werk te gaan...

Op welk moment van de dag heb jij het liefst seks?