Lifestyle / Reizen
Reizen

De mooiste plekjes op aarde

Op het gebied van reizen ben ik een broekie. Veel verder dan Zuid-Frankrijk ben ik niet geweest. En dat terwijl de wereld prachtige pareltjes heeft, die absoluut de moeite waard zijn om voor te sparen. Tijd voor een overzichtje!

Met wat googlewerk stuit je al gauw op geweldige plaatjes van plekken over de hele wereld. Dacht je dat de Veluwe mooi waren, dan heb je de Niagarawatervallen en de Keniaanse Savanne nog niet gezien. Zo adembenemend mooi, dat moet ik met jullie delen... GenietZe!

Himalaya
Als iets adembenemend mooi is, dan is dat het Himalayagebergte in het zuiden van Azië wel. De totale lengte van de Himalaya is rond de 2500 kilometer - een autoritje naar Zuid-Frankrijk en terug - en de breedte varieert tussen de 200 en 400 kilometer. Een aardig brokje steen dacht ik zo. Ben je op zoek naar een uitdaging? Dan kun je besluiten om één van de bergtoppen (van zo?n 7000 à 8000 meter hoogte) te beklimmen!

 
Pamukkale
We zijn waarschijnlijk allemaal weleens naar Turkije geweest: het land waar je voor een prikkie verzekerd bent van de zon. Maar heb jij ook dit prachtige natuurfenomeen gezien? Pamukkale - wat kasteel van katoen betekent - ligt ten noorden van Denizli. Door onderaardse verschuivingen zijn er warmwaterbronnen (heerlijke badderen in 35 graden!) ontstaan. Dit warme water bevat veel kalk, dat zich is gaan afzetten op de rotsen. En zo ontstond dit unieke landschap.
 

Malediven
Is this what they call heaven? Als je het mij vraagt wel! Niet alleen in je dromen komt een hagelwit strand en azuurblauwe zee voor: de Malediven heeft ze ook echt! Zoek je nog een bestemming voor je huwelijksreis, dan is deze plek ideaal. En duiken moet je hier gedaan hebben, want de onderwaterwereld is net zo prachtig.


Noordpool
De Noordpool is niet alleen een denkbeeldige plek waar de kerstman met zijn hulpjes woont. Nee, dit ijskoude plekje is een gebied dat rond de hele noordpoolcirkel ligt. Oké, de makkelijkste vakantiebestemming is het niet, want de Noordpool heeft namelijk geen hotels, winkels en er ligt zelfs geen vast land onder het ijs. Maar my god: wat is dit mooi. Er zijn overigens wel reizen te boeken, maar daar moet je heel diep voor in de buidel tasten.


Sahara
En van -30 graden op de Noordpool gaan we naar +50 graden in de Sahara. Dit prachtige plekje gelegen in Noord-Afrika is de grootste zandwoestijn op aarde. Grappig trouwens, want iedereen die aan de Sahara denkt, ziet een grote zandbak voor zich. Maar wist je dat de Sahara eigenlijk maar voor 20% uit woestijnzand bestaat? De rest is rots, steenpuin en grind.


Niagarawatervallen
Wil je echt iets ongelooflijk moois zien? Ga dan naar de Niagarawatervallen! Deze pareltjes liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada en behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld.


Plitvice Meren
Voor één van de mooiste plekje op aarde, hoef je soms niet eens zo ver te reizen. In Kroatië liggen namelijk de Plitvicemeren. Doordat duizenden jaren geleden het stromend water op een natuurlijke wijze is afgezet, zijn er in dit gebied dammen ontstaan. Deze dammen hebben op hun beurt weer een aantal meren, grotten en watervallen. En voila: het resultaat mag er wezen. WAUW!


Savanne
De Savanne - te vinden in Afrika, maar ook in Australië en India - is absoluut een bezoekje waard. De uitgestrekte gebieden zijn prachtig om te zien en je kunt - bijvoorbeeld door een safari te doen - heel wat gevaarlijke dieren spotten als olifanten, neushoorns, leeuwen, giraffen en zebra?s. En ja, dat is heel wat anders dan dat je ze in de dierentuin ziet!


Wat vind jij de mooiste plek op aarde?