Gewoon een algemene Single Saturday

Lifestyle door Jamura
Sommige vrouwen vinden het vreselijk om single te zijn, terwijl andere dames juist optimaal genieten van het ongedwongen, spontane vrijgezellenleven. Zolang je maar weet hoe en met wie je al die vrije tijd invult?

Ok. Spaghetti maken als je net je huis hebt schoon gedweild is dus een dikke afrader, ik had het kunnen weten. Terwijl de tomatensaus op het vuur staat te pruttelen en vrolijke spetters op muur, koelkast en gasfornuis bezorgt, sta ik voor mijn kledingkast met mijn teleurgestelde 'ik-heb-geen-kleren'-blik. Net terug van de kapper, nadat ik tot het laatste gaatje alle stof drastisch uit mijn huis gezogen heb met mijn grote vriend Henry de Stofzuiger, wetende dat dezelfde hoeveelheid stof binnen één week weer precies op dezelfde plek ligt. Huishouden = dweilen met de kraan open. Een dubieuze uitspraak overigens, want dweilen met de kraan open zou het huishouden ondraaglijk maken.

Huishouden - Zen - Kapper
De dag begon relaxed met een kopje koffie en een sigaret, mijn twee favoriete bad habbits. Het hoofddoel van deze ?vrije? middag was het compleet boenen & stofvrij maken van mijn paleisje en daar heb ik dan ook goed de tijd voor genomen. Een fris huis is puur genieten, dat heb ik mezelf vandaag weer bewezen. Mijn rustmomentje vond plaats ná de boodschappen en vóór de kapper, in de fan-tas-tische nieuwe aanwinst van mijn woonplaats: De Koffiezaak. Even zen met mijn anijscappuccino. Na welgeteld tien minuten moest ik weer aan de bak, want zo?n zeldzame katerloze zaterdag heeft een schema. Boodschappen opbergen en hup, naar de kapper, want ook dat moet soms gebeuren.

Eeuwig gebrek aan kleding
Eenmaal thuis spaghetti op het vuur en mijn hersens laten kraken over hét dilemma van de week: wát doen we vanavond aan? Een zaterdagavond zou geen zaterdagavond zijn als er geen cocktails op het menu stonden. Vanavond: Comedy & Cocktails en wellicht daarna nog even alle stress van de week eruit zweten tijdens een stapavondje met mijn allerbeste vrienden. Kledingkeuze vereist dus efficiëntie: comedy = casual, cocktails = chique, dansen = flexibel. Menig vrouw begrijpt mijn huidige dilemma. En ondanks dat mijn twee kledingkasten uitpuilen met duizenden euro?s aan outfits, heb ik wederom NIETS om aan te trekken.

De helft van mijn kledingkast ligt inmiddels op mijn bed, de spaghetti roept dat ?ie klaar is, mijn make-up zit er nog maar voor de helft op, mijn pas geknipte haren dansen enthousiast in de rondte op de keiharde muziek die door mijn huis raast en ondertussen huppel ik op één laars van keuken naar slaapkamer om alles in zo goed mogelijke banen te leiden. Tijd om te eten hebben we eigenlijk niet, want over een uur gaat de trein en ik heb nog steeds geen kledingkeuze gemaakt. Spaghetti hap-slik-weg, spetters op de tafel, spetters op mijn gezicht, top! Ja ja, het leven van een vrouw gaat niet altijd over rozen, maar oh-oh-oh, wat hebben we de tijd van ons leven!

Vrijgezellenleven
Mijn 'Keukenprins' is inmiddels mijn huis uitgeknikkerd (dat klinkt misschien wat grof, maar zo is het niet gegaan). Het werd me te heet onder de voeten, mijn huis werd te klein, de boodschappen te duur en mijn keuken een slagveld. Dát en nog een aantal niet noemenswaardige zaken zorgde voor een soepele break-up en bracht mij weer in het altijd-gezellige en spannende vrijgezellenleven vol feestjes, nazomer-picknicks, herfstwandelingen, cocktails, vriendinnen, vrienden, onvergetelijke weekenden, verassingen en een hoop nieuw geflirt.  

Doe mij maar zo?n zaterdag als vandaag en dan ben ik in mijn element. Huis schoon, kapsel in model, koelkast rijkelijk gevuld, muziek op en al bellend met vriendinnetje-lief beslissen wat we vanavond aan doen en waar we de boel onveilig gaan maken...

Ja!