Uniek overnachten met Wimdu

Reizen door Redactie Ze.nl
Hou je van reizen, maar ben je die onpersoonlijke hotels inmiddels wel zat? Verken jij een stad liever vanuit een lokale, authentieke woning  - inclusief tips van locals? Dan is Wimdu, aanbieder van privé-accomodaties, wat voor jou!
 
Eén van de allerleukste dingen aan reizen - naast luieren op het strand en eindeloos cocktails drinken - is het ontdekken van een nieuwe plek met andere mensen, geuren en gewoontes. Helaas kan het nog weleens gebeuren dat je in een massaal hotel terechtkomt ver buiten het gezellige centrum. Daar zit je dan: omgeven door bitterballen en Nederlanders. Voor je het weet ga je alweer richting huis, terwijl je geen idee hebt hoe het leven daar nu écht is.


 
Mensen die het anders aan willen pakken en een stad liever van binnenuit willen verkennen, kunnen kiezen voor particuliere accommodaties op Wimdu.nl. Dit is een online platform dat bemiddelt tussen hosts & visitors. Reizigers kunnen uit verschillende particuliere accommodaties kiezen (kamer, etage of heel huis) in de meest uiteenlopende stadswijken en genieten van vrijheid in een persoonlijke sfeer. Je beleeft een stad dus niet als een gewone toerist, maar je wordt direct meegenomen in het leven en de omgeving van de locals. Tegelijkertijd kunnen de verhuurders geld verdienen en kennismaken met geïnteresseerde reizigers van over de hele wereld. Een win-winsituatie dus!
 

 
Waar je zoal heen kunt gaan? Wat dacht je van een appartement aan de Amsterdamse grachten, een romantisch weekend in Parijs, shoppen tot je erbij neervalt in Milaan of leven als een echte New Yorker in The Big Apple? Wimdu biedt momenteel meer dan 300.000 woningen aan in meer dan 103 landen. Of ga voor een bizarre overnachting - zoals slapen in een reddingscapsule, een trollenhuis of een kofferhotel  - of een honeymoonbestemming. Kies voor een bescheiden kamertje in Berlijn of een luxueuze appartement in Londen om de hoek bij Gwyneth Paltrow en Chris Martin. Je kunt werkelijk alle kanten op!
 

Veel mensen hebben deze bijzondere manier van reizen, social travelling genoemd, al ontdekt. Wimdu heeft dan ook razendsnel een enorme omvang bereikt. En dat is niet gek, want het is toch ook veel leuker om een stad als een echte local te leren kennen?

Kijk voor meer informatie en het diverse aanbod op Wimdu.nl!