Lifestyle / Columns
Columns

De 5 meest hysterische zangeressen

Reageer 0
Sinds Idols en The Voice weten wij van het klootjesvolk ook wat adlibs zijn. Dat zijn die irritante riedeltjes die zangeressen gebruiken als ze willen laten zien hoe goed ze zijn. Maar sommige nachtegaaltjes overdrijven een beetje...
 
1. Christina Aguilera
Christina heeft volgens mij hysterisch zingen uitgevonden. De adlib is miss Aguilera alles behalve vreemd, en de bijbehorende hysterische bewegingen heeft ze eigenhandig uitgevonden. De rondjes die ze zwaait met haar hand, de vingertjes die op en neer kloppen op haar microfoon en de adlibs. It?s soo Christina. Als je niet snapt wat ik bedoel: check dit filmpje uit de oude doos. Vooral vanaf 2.33 gaat ze los!

 
2. Jessica Simpson
Jessica Simpson is van het type hijgerige zangeressen. Ze brak door vanuit het niets en was een soort combinatie van Britney en Christina. Een kloon van twee zangeressen plus nog een tenenkrommend laag IQ. Maar laten we eerlijk zijn: zingen kan ze wel. Maar overdrijf alsjeblieft niet zo met al die uithalen, Jes! En het gehijg en die riedeltjes mag je helemaal weglaten. Onderstaand filmpje waarin ze God bless America zingt, is een typisch voorbeeld. (Die schreeuwerige uithaal op 1.11, Oh Em Gee!)

 
3. Mariah Carey
Lang voordat de Britney's en de Christina?s de wereld veroverden hadden we al een rasechte diva in de hitlijsten staan: Mariah Carey. Deze dame is misschien wel de moeder der adlibs. En dat heeft haar heel wat nummer 1-hits opgeleverd. Het bereik van Mariahs stem is dan ook enorm, en ze is ook echt niet te beroerd om dat laten horen aan ons lieve luisteraars. Onderstaand nummer is toch wel het meest hysterische en over the top adlib-nummer van haar. Het grappige is alleen dat ze qua uiterlijk en persoonlijkheid hier wél nog echt en oprecht was in plaats van dramatisch en over the top zoals haar nummers. Dat kunnen we helaas nu niet meer van haar zeggen.

 
4. Glennis Grace
Nederlanders nuchter? Nee hoor, ook onze kaaskoppen kunnen nog met aardig wat dramatiek zingen, zoals Glennis Grace. Lange uithalen, cirkelende bewegingen met het rechterhandje, adlibs en de microfoon van dichtbij naar ver van de mond. Glennis weet hoe het moet. Maar toegegeven: mooi is het wel.


5. Do
Zoals in onderstaand filmpje te zien is, is Do doctorandus in het trekken van dramatische blikken tijdens het zingen. Alles wat ze zingt doet pijn, lijkt het wel. Bovendien is ze daarnaast niet alleen van de adlibs, maar ook van het op een rare manier tikken van haar vingers op de microfoon, net als miss Aguilera. Copycat?

 
Weet jij nog meer hysterische, hijgerige en dramatische zangeressen?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 13 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • glitterxx

  ik vind ze allemaal erg...altijd hetzelfde gekwaak van hun. je hoort aan een zin al dat het die zangeres is....

 • mickeyrion

  ik vind dat glennis mooi kan zingen. mare die g.. zal aan mij liggen(limburger) maar die vind ik dus zeer irritant

 • Dromertje

  Miss Britney Spears past ook wel in het rijtje van dramatische zangeressen

 • Kim Ellerman

  Ik mis Miss Whitney Houston in dit rijtje... Ook zij was nogal van het tikken op haar microfoon en en gekke bekken trekken...

 • Nica

  Ik vind dat Do ondanks de blikken wel een enorm mooie stem heeft, kende haar liedjes nog niet echt, maar... wauw.

 • Andrea

  Ik mocht willen dat ik zo kon zingen als deze dames....

 • noukiekoekie

  Haha, geniaal artikel. Helemaal mee eens!

 • alexanouk

  Heel leuk stukje weer :-)
  Ik vind het juist erg funny en het hoort er toch gewoon bij ?
  Je hebt ook zangeressen die dramatisch en absurd dansen on stage maar daar gaat het mij helemaal niet om.Je vind de muziek mooi en dan neem je die maniertjes op de koop toe,haha

 • Aefke

  Geweldig dit. Ik vind het hilarisch om dit zo terug te zien. Ik ben een enorme fn van Do, maar die Glenis is ook briljant zeg. En ik hou wel van een beetje hysterie. Het kan me nit gek genoeg.

 • Jennyy2

  Persoonlijk vind ik het een beetje te extreem om het hysterisch te noemen. Christina Aguilera vind ik de beste zangeres die er rond loopt op deze aardbol, en al haar uithalen zijn altijd raak en onwijs mooi dus van mij mag ze vooral zo doorgaan :)
  Aan Mariah Carey heb ik me wel altijd al geërgerd. De rest vind ik best meevallen.

 • Eveline246

  Ik kan het niet hysterisch noemen, meer dramatisch, maar tis wel erg grappig als je erop gaat letten...! :-)

 • fashionableeightees

  Heel leuk!

 • Jet

  Hilarisch om te zien! Vooral zo op een rijtje... :-D

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen