De 5 meest hysterische zangeressen

Lifestyle door Karin
Sinds Idols en The Voice weten wij van het klootjesvolk ook wat adlibs zijn. Dat zijn die irritante riedeltjes die zangeressen gebruiken als ze willen laten zien hoe goed ze zijn. Maar sommige nachtegaaltjes overdrijven een beetje...
 
1. Christina Aguilera
Christina heeft volgens mij hysterisch zingen uitgevonden. De adlib is miss Aguilera alles behalve vreemd, en de bijbehorende hysterische bewegingen heeft ze eigenhandig uitgevonden. De rondjes die ze zwaait met haar hand, de vingertjes die op en neer kloppen op haar microfoon en de adlibs. It?s soo Christina. Als je niet snapt wat ik bedoel: check dit filmpje uit de oude doos. Vooral vanaf 2.33 gaat ze los!

 
2. Jessica Simpson
Jessica Simpson is van het type hijgerige zangeressen. Ze brak door vanuit het niets en was een soort combinatie van Britney en Christina. Een kloon van twee zangeressen plus nog een tenenkrommend laag IQ. Maar laten we eerlijk zijn: zingen kan ze wel. Maar overdrijf alsjeblieft niet zo met al die uithalen, Jes! En het gehijg en die riedeltjes mag je helemaal weglaten. Onderstaand filmpje waarin ze God bless America zingt, is een typisch voorbeeld. (Die schreeuwerige uithaal op 1.11, Oh Em Gee!)

 
3. Mariah Carey
Lang voordat de Britney's en de Christina?s de wereld veroverden hadden we al een rasechte diva in de hitlijsten staan: Mariah Carey. Deze dame is misschien wel de moeder der adlibs. En dat heeft haar heel wat nummer 1-hits opgeleverd. Het bereik van Mariahs stem is dan ook enorm, en ze is ook echt niet te beroerd om dat laten horen aan ons lieve luisteraars. Onderstaand nummer is toch wel het meest hysterische en over the top adlib-nummer van haar. Het grappige is alleen dat ze qua uiterlijk en persoonlijkheid hier wél nog echt en oprecht was in plaats van dramatisch en over the top zoals haar nummers. Dat kunnen we helaas nu niet meer van haar zeggen.

 
4. Glennis Grace
Nederlanders nuchter? Nee hoor, ook onze kaaskoppen kunnen nog met aardig wat dramatiek zingen, zoals Glennis Grace. Lange uithalen, cirkelende bewegingen met het rechterhandje, adlibs en de microfoon van dichtbij naar ver van de mond. Glennis weet hoe het moet. Maar toegegeven: mooi is het wel.


5. Do
Zoals in onderstaand filmpje te zien is, is Do doctorandus in het trekken van dramatische blikken tijdens het zingen. Alles wat ze zingt doet pijn, lijkt het wel. Bovendien is ze daarnaast niet alleen van de adlibs, maar ook van het op een rare manier tikken van haar vingers op de microfoon, net als miss Aguilera. Copycat?

 
Weet jij nog meer hysterische, hijgerige en dramatische zangeressen?