Lifestyle / Winacties
Winacties

WIN: Verblijf van één week op Ardèche-Camping


LET OP: deze winactie is inmiddels gesloten, maar we hebben genoeg andere leuke winacties voor je in de aanbieding... Kijk snel hier!

Bijna iedereen heeft weleens een bezoekje gebracht aan Frankrijk, maar hebben jullie ook al kennisgemaakt met de prachtige gebieden Ardèche en Drôme? Op Ze.nl kun je nu een verblijf van één week op de Ardèche-Camping winnen!

Ardèche en Drôme maken deel uit van de Franse regio Rhône-Alpes. Beiden kenmerken zich door een prachtige en ruige natuur met gorges, rivieren en kalksteenmassief. Je vindt hier ook de mooiste dorpen en stadjes!
 
De Ardèche heeft een micro-klimaat. Mede daardoor is het erg geschikt om te kamperen. Tegenwoordig zijn de campings uitgerust met voorzieningen van een hotel. Ook zijn in de regio veel tables d?hôtes te vinden. In de Ardèche kan uitstekend gegeten worden in hoogaangeschreven restaurants. Daarnaast is het zeer gevarieerde landschap, met de rivier de Ardèche, geschikt om met kinderen te ontdekken.
 
Het klimaat is in Drôme iets zachter dan in de Provence en mede door de geringe hoogte buiten het hoogseizoen uitermate geschikt voor sporten als golfen, fietsen en wandelen. Een afwisselend gebied met gebergten vol geitjes, olijfgaarden, lavendelvelden, cipressen en wonderschone dorpjes en steden!

 
Er is genoeg te beleven in Ardèche-Drôme. Enkele highlights zijn:
 
Mirmande ? prachtig dorp dat halverwege Valence en Montélimar ligt, tussen de kersenboomgaarden. Er worden geregeld concerten en tentoonstellingen georganiseerd.
 
Grignan ? kasteel dat bestaat uit een groep gebouwen uit de XVI° en XVII° eeuw. Het is het grootste renaissancekasteel in Zuidoost-Frankrijk. Het middeleeuwse kasteel verloor in de XVII° eeuw zijn militaire functie en werd toen een woonverblijf.
 
Krokodillenboerderij ? exotische attractie die sinds juli 1994 open is. In de 6500 m2 tropische plantenkas leven meer dan 500 krokodillen. Sinds kort hebben de krokodillen gezelschap gekregen van 10 reuzenschildpadden uit de Seychellen.
 
Palais Ideal du Facteur Cheval ? surrealistisch monument dat gebouwd is door een postbode, met stenen die hij mee terugbracht van zijn dagelijkse ronde. Hij deed er 33 jaar over om zijn droom(paleis) te verwezenlijken. Het wordt beschouwd als een meesterwerk in de naïeve kunst.

 
Safari de Peaugres ? safaripark in het noordelijke deel van de Ardèche. Er is geprobeerd om op een zo natuurlijk mogelijke wijze de leefomgeving van de dieren na te bootsen, zodat de bezoekers daadwerkelijk het gevoel hebben in Afrika rond te reizen.
 
Karakteristieke dorpjes ? deze prachtige dorpen, vastgeklampt aan de bergwand of verborgen in de vallei zorgen voor een magisch sprookjeslandschap. Er zijn er 20 verenigd, elk met zijn eigen onderscheidend vermogen, zorgvuldig gerestaureerd en ingesteld om de bezoeker een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Deze dorpjes zijn Ailhon, Alba-la-Romaine, Antraigues-sur-Volane, Balazuc, Beauchastel, Banne, Boucieu-le-Roi, Chalencon, Chassiers, Desaignes, Jaujac, Labeaume, Naves, Meyras, Saint-Montan, Saint-Vincent de Barrès, Thueyts, Vinezac, Vogüé en Rochemaure.
 
Gorges de l?Ardèche ? deze over 35 km uitgestrekte duizelingwekkende bergpas is ongerept en indrukwekkend. De rivier d?Ardèche heeft in het kalksteen van de rotsen, holen, grotten, karstpijpen en ravijnen gegraven. Fantastisch om te kajakken of te wandelen.

Vercors ? bergstreek met als hoogste punt de Grand Veymont (2341 m). Het gebied is geliefd bij trekkers, wandelaars en natuurliefhebbers. In de winter is het een uitstekend skigebied. De oneindig lijkende naald- en beukenbossen en de verlaten stenenwoestenijen op de hoogplateaus vormen een rijk contrast. Ze zijn een ideaal leefmilieu voor 1800 verschillende bloemen/planten en 135 vogelsoorten.


Voor meer informatie zie ardeche-guide.com/ardeche-tourisme/en en drome-toerisme.com.
 
Ze.nl mag 1x een verblijf van een week op de Ardèche-Camping in een mobile-home of in een vier persoons chalet weggeven (t.w.v. ?450,-). De prijs is geldig van 1 april tot 25 juni 2012 en van 27 augustus tot 30 september 2012. Reserveren gaat op basis van beschikbaarheid. Kijk voor meer informatie over de camping op www.ardechecamping.fr.

Om kans te maken op deze prijs moet je antwoord geven op de onderstaande vraag. Je maakt nog meer kans als je de winactie deelt op Facebook en/of Twitter door op de icoontjes onder dit artikel te klikken. De prijsvraag loopt tot en met 2 januari 2011.

 
Deze prijs wordt aangeboden door het Frans Bureau voor Toerisme en de regio Ardèche.