Hotspots Den Haag

Vrije tijd door Emma
Oh Oh Den Haag, stad van uitersten. Van de keurige ministers op het Binnenhof tot de Scheveningse Oh Oh Cherso's. Ze.nl tipt de leukste culinaire en culturele hotspots in drie wijken van deze 'mooijûh stad achter de duinûh'.

Omgeving centrum

Culinair
Theesalon Lapsang (Oude Molstraat 11 A)

Bij dit piepkleine tentje kun je terecht voor ontbijt, lunch of een high-tea. Ze serveren er dagverse en ambachtelijke kwaliteitsproducten, zodat je kunt genieten van de lekkerste verse thee, broodjes en taart.  

Chinees Restaurant Fat Kee (Gedempte Gracht 23)
Heerlijk Chinees smullen doe je bij Fat Kee middenin de Haagse Chinatown. Erg gezellig ziet het er op het eerste gezicht misschien niet uit: het hele restaurant heeft TL-verlichting en ietwat ongezellig meubilair, maar het eten en de prijs maken dit méér dan goed. De porties zijn ruim, dus wat je over hebt kun je zo mee krijgen in een doggy bag.

Cultureel
Museum de Gevangenpoort (Binnenhof 33)
In deze voormalige gevangenis kom je alles te weten over misdaad en straffen van vroeger. Gevangenen werden hier in cellen geplaatst, hun straffen werden even verderop in het openbaar uitgevoerd. Huiver bij kamers met namen als de Pijnkamer en de Treurkamer en neem een kijkje bij de vroeger gebruikte brandijzers en beulzwaarden.

Omgeving Zeeheldenkwartier

Culinair
Juni (Molenstraat 63)
Alweer zo'n leuk lunchtentje! Ook hier kun je terecht voor heerlijke thee en versbereide broodjes en taarten. Neem plaats aan het raam met een lekker kopje thee en een tijdschrift en je kunt eindeloos staren naar het winkelend publiek. Taartje erbij? Ze.nl tipt de Roald Dahl-chocoladetaart. God-de-lijk!

Pastis (Oude Molstraat 57 - 59)
Als je taartje iets is gezakt, kun je een paar deuren verderop heerlijk dineren bij Pastis. Waan je in Parijs met de meest heerlijke Franse gerechten in deze sfeervolle bistro. Onze tip: de doradefilet met ovenaardappeltjes en een compote van venkel, tomaat en saffraan.Cultureel
Museum voor Communicatie (Zeestraat 82)

In dit interactieve museum kom je alles te weten over de verschillende manieren waarop mensen vroeger en nu met elkaar communiceerden. Postzegels, fax en de vaste telefoon: gebruik jij dit nog weleens? Het museum richt zich in de basis op de jeugd, maar ook voor volwassenen is het heel leuk. 

Omgeving Statenkwartier

Culinair
Chox chocolaterie (Frederik Hendriklaan 263)
Chocoholics opgelet! In dit winkeltje in de gezellige winkelstraat Frederik Hendriklaan (ook wel liefkozend 'De Fred' genoemd) kun je overheerlijke bonbons kopen. Kun of wil je nog niet kiezen? Drink dan een lekker kopje koffie met een bonbon (of twee). Je kunt hier ook zeker slagen voor originele verjaardagscadeautjes voor vriendinnen.

Boosty (Frederik Hendriklaan 294)
Twee oud-Hotelschool studenten zijn deze broodjeszaak gestart met als uitgangspunt: als het maar gezond is. Je kunt kiezen uit verschillende witte en bruine broodjes, vervolgens kies je uit vele soorten gezond beleg. Mjam!

Cultureel
Fotomuseum (Stadhouderslaan 43)
Ben je een fotografieliefhebber? Op slechts tien minuten lopen van 'De Fred' vind je dit museum. Laat je verrassen door de gevarieerde tentoonstellingen van nationale en internationale fotografen. En als je dan toch bezig bent, kun je ook mooi even het Gemeentemuseum en het Museon meepakken, deze liggen namelijk naast het Fotomuseum.

Kom jij weleens in Den Haag en heb jij nog een gouden tip voor ons?

Fotocredits gevangenpoort.nl, pastis.nl, chox.nl