Al bijna 7 ton voor Serious Request 2011

De maatschappij door Janneke
Alweer voor de achtste keer nemen 3FM-dj?s plaats in het Glazen Huis - dit jaar in Leiden - met als doel zo veel mogelijk geld inzamelen voor 'een stille ramp'. Dit jaar zetten zij zich in voor de moeders in oorlogsgebieden.

Aflopen zondagavond om klokslag 21.00 uur werden 3FM-dj?s Coen, Gerard en Timur opgesloten in het Glazen Huis. Het jaarlijkse evenement 3FM Serious Request is inmiddels twee dagen verder en de mannen hebben dus nog vier dagen voor de boeg. De dj's mogen niets eten en moeten zich alleen maar concentreren op het draaien van plaatjes. 24 uur lang is het mogelijk om verzoekjes in te dienen, dit natuurlijk in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis.


fout in embed: media provider niet ondersteund

Het doel van 2011 is hulp bieden aan moeders in oorlogsgebieden. Als voorbereiding op de actie bezocht de 42-jarige radio-dj Eric Corton in oktober vele moeders in Ivoorkust. ?De meeste mensen denken bij oorlog aan vechtende mannen, maar bij de moeders staan weinig mensen stil. En dat terwijl zij de boel draaiende moeten zien te houden. In veel oorlogsgebieden verliezen zij hun echtgenoot en staan er dan alleen voor. Daarnaast worden de vrouwen soms ook nog seksueel misbruikt waardoor ze op de vlucht moeten?, aldus Eric.

Vorig jaar stond het Glazen Huis in Eindhoven en werd er een recordbedrag van ? 7,1 miljoen opgehaald voor aidswezen in Afrika. Dit jaar staat de teller op ? 662.858, met nog vier volle dagen te gaan. Zullen ze het voor elkaar krijgen om het record te verbreken?

Help mee!
Het Glazen Huis in Leiden kun je tot en met het weekend bezoeken. Op zaterdagavond wordt het gedoneerde geldbedrag bekendgemaakt. Woon je niet in de buurt van Leiden, maar wil je wel je steentje bijdragen? Dat kan op veel verschillende manieren. Doneer een voor jou gewenst geldbedrag en zorg er zo voor dat de moeders, die getroffen zijn door een oorlog, weer op hun eigen benen kunnen staan.

Heb jij al een bezoekje gebracht (of ben jij nog van plan te gaan) aan het Glazen Huis? Of ga je nog op een andere manier doneren?