Datingsites overspoeld rond Oud & Nieuw

Single & daten door Redactie Ze.nl
Happy single? Geen last van schoonfamilies en verplichtingen? Vergeet het maar. Alles wijst erop dat singles helemaal niet happy zijn, vooral rond de feestdagen. Datingsites worden namelijk overspoeld tegen het eind van het jaar!
 
Daar zit je dan op oudejaarsavond om 5 voor 12. Je kijkt om je heen en bedenkt je plots dat je alleen maar tussen stelletjes zit. Oh neee..! Wie moet je dan in godsnaam kussen om 12 uur? De cavia van je vriendin? Voor iedereen die single is, is dit herkenbaar en lang niet even leuk. Daarom schrijven singles zich massaal in op een datingsite aan het eind van het jaar.
 
De laatste weken hebben de datingsites gemiddeld 15 tot 20% meer bezoekers. Maar de grootste boost moet nog komen: ?Van 26 december tot 14 februari is de drukste periode van het jaar?, vertelt Whitney Casey van Match.com aan New York Daily News. We hebben dus zo?n vermoeden dat Valentijnsdag hier ook iets mee te maken heeft?

Kerst vs Oud & Nieuw
Waarom is het met Oud & Nieuw (nog) erger om single te zijn dan met Kerst? "Oudejaarsavond staat symbool voor een nieuw begin", aldus Whitney Casey. Doree Lewak, schrijfster van het boek The Panic Years: A Guide to Surviving Smug Married Friends, Bad Taffeta and Life on the Wrong Side of 25 Without a Ring, is het hiermee eens. ?Vrouwen voelen nog steeds een heel grote druk tijdens de feestdagen - en zeker tijdens Oud & Nieuw - om een date te hebben. Die gedachte is er nog steeds.?
 
Bovendien is Kerstmis een familiefeest: dates zijn daar meestal niet welkom, en soms heb je liever dat ze vragen waarom je single bent, dan dat ze je kersverse lover pesten met lastige vragen en 'hilarische' anekdotes. Oud & Nieuw daarentegen is vaker met vrienden en aanhang. En dan wil jij ook om 12 uur een leuke vent een dikke, vette pakkerd kunnen geven.
 
Maar geloof ons nu maar, soms is het écht leuker om Kerst en/of Oud & Nieuw met vriendinnen te vieren dan met een man. Cocktails drinken, flirten met mooie nieuwjaarsmannen en met vriendinnen roddelen vinden wij namelijk helemaal niet verkeerd op Oudejaarsavond!

Fijne jaarwisseling! 

Ben jij single tijdens de feestdagen? En hoe ervaar je dat?