Fresh Face - Zo lijk je 10 jaar jonger

Lichaam door Redactie Ze.nl

Het boek is geschreven voor de ?rijpere vrouw?. Vrouwen dragen vaak op oudere leeftijd nog exact dezelfde make-up als toen ze achttien waren. Diana Moran wil rijpere vrouwen er niet alleen goed en zelfverzekerd uit laten zien, maar ze wil vrouwen ook aanleren dat hun make-upstijl met hun leeftijd mee moet groeien. Een zware glitter make-up bijvoorbeeld, staat goed bij een jonge vrouw, maar als je ogen rimpeltjes gaan ontwikkelen als je ouder wordt, zullen de glitters zich vooral ophopen in die rimpels. Dit benadrukt de plooien en dus ook de leeftijd van de vrouw. Dit is één voorbeeld van de vele tips in het boek. En ondanks dat het geschreven is voor de rijpere vrouw, kan je er ook talloze tips uithalen als je een jongere vrouw bent.

Het boek geeft als introductie een goede uitleg over hoe de vrouwelijke huid in elkaar zit en wat er gebeurd tijdens het verouderingsproces. Vervolgens worden de 5 huidtypes gedefinieerd zodat je op basis van jouw huidtype in de rest van het boek aanwijzingen kan volgen. De complete dagelijkse en wekelijkse verzorging van de huid wordt tot in detail uitgelegd met daarbij allerlei recepten om zelf scrubs en voedingsmaskers te maken.

Als je de basis voor het verzorgen van je huid onder de knie hebt, leer je in kleine stapjes hoe je make-up uitkiest, welke borsteltjes en kwasten je het beste kan gebruiken bij het aanbrengen van make-up en welke vorm je gezicht heeft. En tenslotte leer je hoe je een goede foundation en kleur in je gezicht aanbrengt en je je ogen en lippen opmaakt. Diana Moran geeft oneindig veel nuttige tips hoe je rimpeltjes kan wegwerken en hoe je make-up op een oudere leeftijd er nog zo natuurlijk mogelijk uit kan laten zien.

Maar als je vervolgens weet hoe je er op je best uit kan zien, weet je dat je gezicht alleen maar ouder wordt en wil je waarschijnlijk weten hoe je die zo mooi mogelijk houdt. Diana demonstreert dan ook een uitgebreide serie van twintig oefeningen, die niet alleen helpen om de huid soepel te houden, maar ook de stevigheid van de huid kunnen verbeteren. Met een diagram van de spieren van het gezicht zie je precies welke spieren je met welke training stimuleert. Tenslotte wordt er in een aantal hoofdstukken uitgelegd welke veranderingen je in je leven kan maken om er zo lang mogelijk jong uit te zien.

Het boek geeft uitgebreide informatie en de waardevolle levenservaringen van een bekende 50-plusser die haar hele leven, mede door middel van haar uiterlijk, haar loon heeft verdient. De diagrammen en begeleidende teksten zorgen voor een heldere uitleg. Dit boek bevat een schat aan tips voor zowel oud als jong.

Afbeelding verwijderd door redactie

Diana Moran ? Fresh Face ? Zo lijk je 10 jaar jonger
Elmar Uitgeverij
Genre: Gezondheid en voeding
Pagina?s: 128
Prijs: ? 15,-
ISBN: 9038916671