Let the sun shine!

Lichaam door Redactie Ze.nl
Hoe is zonnebrand te voorkomen?

Om zonnebrand te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je huid goed beschermd is. Een goede bescherming van de huid betekent een goede bescherming tegen UV-A en UV-B-stralen. Een aantal belangrijke adviezen zijn:
? Gebruik een anti-zonnebrandmiddel met een goede beschermingsfactor (BF) of Sun Protection Factor (SPF) tegen zowel UV-A als UV-B.
? Tussen 11.00 en 15.00 uur is de zon het felst. In deze periode kun je beter niet zonnebaden.
? Laat de huid geleidelijk aan de zon wennen. Gun je huid rust en blijf eens een dag uit de zon.
? Bij een heldere lucht, sneeuw, water of zand wordt straling gereflecteerd, waardoor deze sterker op de huid werkt.
? Parasols en bewolking laten UV-stralen door, dus ook dan kan bescherming nodig zijn.
? Cosmetica kan onder invloed van UV vervelende huidreacties opleveren. Verwijder daarom alle cosmetica (oogschaduw, lippenstift, deodorant enz.) voor je gaat zonnen.
? Zon en alcohol gaan slecht samen. Als je gaat zonnen kun je beter geen alcohol gebruiken. Alcohol verwijdt de bloedvaten nog eens extra. Dit kan zonnebrand verergeren.
? Blijf jezelf ook beschermen als je eenmaal bruin bent. Een bruine huid beschermt namelijk niet volledig tegen de negatieve effecten op lange termijn.

Afbeelding verwijderd door redactie

Anti-zonnebrandmiddelen

Loop een drogist/parfumerie in en je zal overspoeld worden met het grote aanbod verschillende anti-zonnebrandproducten. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Biodermal
Biodermal heeft een uitgebreide lijn zonneproducten die niet alleen een hoge bescherming bieden, maar ook voor een snellere bruining zorgen. Eén van de bijzondere topproducten uit deze lijn is wel de Presun zonvoorbereider. Deze bevat sinaasappelextract dat de huid in minder zonne-uren toch die begeerde bruine kleur geeft. Ga je op vakantie of weet je dat er een lekkere stranddag aankomt, start dan vier dagen vooraf met het smeren van deze zonvoorbereider. Je kunt hem ook in je gezicht gebruiken, onder je normale dagcrème. Voor in de zon zelf heeft Biodermal de Sun Protect Milk in de factoren 20, 30 en 60 en de Sun Protect Crème voor de gezichtshuid in factor 20 en 60. Voor na het zonnen is er de bruinverlengende Aftersun Milk en Creme en een Intensief Kalmerende Bodybutter voor als het dan toch misgegaan is. Prijzen vanaf 9,95 euro.

Lancaster
Ook Lancaster heeft een heel uitgebreid assortiment aan zonneproducten. Deze kun je verdelen in vier lijnen; de Basics, de Specifics, de Sun Slim en de Precious Sun lijn. We lichten er een aantal producten uit. De Sun Slim lijn is de droom van elke vrouw; zonnen, je huid verzorgen en ook nog eens aan je cellulitis werken! Deze lijn zorgt er namelijk voor dat cellulitis verminderd wordt. De Sun Slim Celluli-Burner is er in een SPF 8 en 15 en ook bevat deze lijn een Tan Stimulator, welke de huid voor het zonnen al voorbereidt op de zon. In tegenstelling tot de Presun van Biodermal wordt bij deze milk echter aangeraden al een maand vooraf te starten met smeren, maar je werkt dan wel alvast aan je cellulitis!
Tevens heeft Lancaster de Precious Sun lijn, die tevens werkt tegen huiveroudering en verkrijgbaar is in SPF8, 1 en 30. Deze lijn won onder andere de Astir Award 2005. Ook zijn van Lancaster nog vele extra producten voor in de zon verkrijgbaar, zoals een scrub, bescherming voor het haar en een beschermende make-up lijn. Prijzen vanaf 17,50 euro.

Afbeelding verwijderd door redactie

Yves Rocher

Yves Rocher introduceert vanaf deze maand een compleet nieuwe lijn zonneproducten; Protectyl Végétal. Deze bevat een snelbruinende zonnecrème factor 4, de Lait Hydro Protection in factor 10 en 15, een hydraterende zonnespray in factor 10 en 15, een 3-in-1 bescherming in factor 30 en natuurlijk ook een Aftersun milk en gel. De gehele lijn heeft een heerlijke, tropisch frisse geur. Prijzen vanaf 7,95 euro.

Bij zonne-allergie
Ga je naar de tropen, dan is Care Plus een ideaal product. Deze bevat namelijk producten met een hogere factor. Er is een sunblock met spf 25, een lipstick met spf 30 en een speciale aftersun. Deze producten zijn ook zeer geschikt voor een gevoelige huid of bij zonneallergie, want ze bevat geen parfum en kleur- en conserveringsstoffen.
Ook UltraSun is ideaal voor mensen met een gevoelige huid of zonne-allergie. Ultrasun Zonneproducten hoeven slechts 1 x per dag aangebracht te worden en bevatten alleen fysieke filters (dus geen last van allergieën) . Ook uitermate geschikt voor kinderen! Verkrijgbaar in factor 17, 20 en 28 en uiteraard is er ook een aftersun en lippenbalsem.
Urtizon heeft naast speciale korrels voor zonne-allergie ook twee sprays voor in de zon, verkrijgbaar met beschermingsfactor 8, 15 en 21 (sunblocker). De sprays zijn waterproof en er is ook aftersun in sprayvorm verkrijgbaar.

Wees wijs en ga goed voorbereid de zon in. Hiermee verzorg je niet alleen je huid, maar voorkom je ook een heleboel ellende!

www.biodermal.nl
www.yvesrocher.nl
www.careplus.nl