Must-have van de week: Rode lippen om te zoenen

Lichaam door Redactie Ze.nl

Met deze klassieke look zit je altijd goed, vooral met stijliconen als Marylin Monroe, Madonna en Gwen Stefani als voorbeeld. Maar essentieel bij mooie rode lippen is dat het netjes wordt opgebracht én dat het blijft zitten. Niets is zo'n afknapper als tijdens een romantisch get together je partner te besmeuren met lippenstift. Maar hoe creëer je nu die mond om te zoenen?

De tips en trucs:
* Kies de juiste kleur rood.

Er zijn grofweg twee type huidtonen: warm en koel. Voor een warme huidtoon, een getinte huid, kies je voor een oranje/rood, bruin/ rood of goud/ rode kleur. Bijvoorbeeld Dior Addict, Positive Red nr. 857 (¤24,20) of de Rouge Allure Lover nr. 09 van Chanel (¤30,00)


Dior-Addict-Lipstick-Positive_A64544C9.jpg Chanel-Beaut-Rouge-Allure_CA8C62FC.jpg

1* Dior Addict, Positive Red 2* Chanel, Rouge Allure Lover


Voor de koele huidtonen kun je beter kiezen voor een roze/ rood, kersen/ rood of paars/ rode kleur. Maybelline Superstay Lipcolor, Red Passion nr. 510 (¤13,49) bijvoorbeeld, of Rouge Interdit van Givenchy, kleur nr. 17 (¤24,20)


Picture 1.png 687123.jpg

1* Givenchy, Rouge Interdit 2* Maybelline Superstay Lipcolor, Red Passion

* Volg eerst nauwkeurig de contouren van je lippen met een lippotlood (lipliner). Trek je mond strak en vergeet de mondhoeken niet. Ga nooit over je natuurlijke liplijn heen om het clown-effect te voorkomen.
* Stift je mond dan af met een lipstick of gloss, even happen in een tissue en dan nog een keer. De longlasting stiftjes zijn ook los verkrijgbaar en zorgen er echt voor dat je de hele dag kiss- en drinkproof bent.
* Als je een rode mond hebt, houd dan de rest van je make-up ingetogen. Leg het accent louter op één deel van je gezicht.

Blijf dus van de oogschaduw af en houd het bij een strakke eyeliner en mascara. Wees eveneens voorzichtig met blush of sunpowder. Het beste effect bereik je met een subtiele blos op een egale basis van een dekkende foundation.

* Om te voorkomen dat je steeds de verkeerde kleur koopt en diverse rode lipsticks hebt rond slingeren die je nooit gebruikt, kun je het beste de kleur testen op je vingertoppen. Die hebben ongeveer dezelfde kleur als je lippen.