Brigitte Kaandorp in '1001 nacht'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Na een rustperiode van 3 jaar is ze weer terug met een wervelende show, Brigitte Kaandorp in "1001 nacht", alweer haar achtste theaterprogramma sinds deze vrouwelijke cabaretier het Camerettenfestival in 1983 won. Maar haar eerste theaterprogramma met een verhaal, een décor en een band. Naast het Theater Carré in Amsterdam, doet zij vele locaties in heel Nederland aan.

Als Brigitte Kaandorp op komt, rollen de eerste lachtranen al spontaan over je wangen. Gekleed in een gigantische roze tutu, een paar witte cowboylaarzen en een hoge witte hoed begint het publiek spontaan te applaudiseren. Na een introductie van zichzelf, de band en een hoop interactie met het publiek begint (eindelijk) het sprookje. Een sprookje in moderne setting met Brigitte in de hoofdrol en bijrollen. Het is werkelijk ongelovelijk waar deze vrouw de energie vandaan haalt om zoiets neer te zetten. Ze rent van het midden van het podium als verteller naar de zijkant om boze stiefmoeder en prinses te spelen, en weer terug naar de band. Het kwartet begeleid haar niet alleen muzikaal maar zijn ook karakters in haar sprookje.

Het sprookje wordt regelmatig onderbroken door een variatie aan liedjes en anekdotes uit haar leven, momenten waarop ze helemaal in haar element is en wanneer heel Carré in een scheur ligt. Carré zorgt voor een magische sfeer en een prachtig décor voor een sprookje.
Het abrupte einde van het sprookje wordt helemaal goed gemaakt met een hilarische sluiting van het programma.

Voor wie van de humor van Brigitte Kaandorp houdt, is dit een fantastische avond uit waar veel in gelachen wordt. Klik hier voor meer informatie & de speellijst.

Heb je nog nooit van Brigitte Kaandorp gehoord? Kijk dan hier voor een fragment van haar vorige theatershow.