Ricky Martin is terug met album ?Life"

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dit album kwam tot stand na een relatief lange periode van stilte rondom de Latin superster die met zijn stem, 'good looks' en megahit 'Maria' sinds 1995 al heel wat Nederlandse harten veroverd heeft. Tijdens zijn rustpauze uit de spotlights kreeg hij de kans de wereld rond te reizen en dankzij ontmoetingen met mensen uit landen als Brazilië, Thailand en India deed hij nieuwe ideeën op voor onder andere dit album. Zelf zegt de superster over zijn album; "in elk nummer op dit album beschrijven we door middel van songteksten of muziek verhalen die mijn persoonlijke ervaringen tijdens mijn reizen weergeven. Het album is het resultaat van die ervaringen."

Op de eerste uitgebrachte single 'I don?t care' krijgt Ricky Martin versterking van de Latin rapper Fat Joe die hip hop fans misschien wel kennen van het nummer 'lean back', waarmee hij enige tijd geleden een bescheiden hit scoorde. Daarnaast is ook zangeres Amerie te horen op deze track en haar kennen we van de hitsingles '1 Thing' en 'Touch'. Naarmate ik deze track vaker beluister vind ik hem steeds beter klinken en dat geldt eigenlijk voor het hele album. Als je een album verwacht vol opzwepende salsamuziek wordt het beluisteren van 'Life' een echte verrassing. Naast het typische Latijns- Amerikaanse temperament zijn ook duidelijk andere culturele invloeden te horen. Het nummer 'Til I get to you' is mijn favoriet door het relaxte Indiaase sfeertje van het nummer. Naast 10 nieuwe tracks staat er ook nog een reggaeton mix van het nummer 'I don't care' op het album en de Spaanse versie van het nummer
'It's alright'.

De release van dit nieuwe album gaat gepaard met een intensieve wereldtournee die op 15 november 2005 van start gaat in Mexico City en via Latijns-Amerika en de Verenigde Staten ook de rest van de wereld zal bereiken, naar verwachting pas rond 2006-2007. Of en wanneer de ster in Nederland op zal treden is nog niet bekend maar zijn fans hebben in elk geval weer even kunnen genieten van de zanger tijdens zijn bliksembezoek aan Nederland op 7 oktober jongstleden, waarbij de zanger uit handen van Hind een prijs ontving voor 100.000 verkochte cd's. Dit aantal zal ongetwijfeld nog stijgen naarmate meer mensen dit album ontdekken en gaan genieten van het nieuwe geluid van Ricky Martin.

Afbeelding verwijderd door redactie