Spookhuis 2.0: griezelen in je nakie

Vrije tijd door Marleen_S
Vandaag is het 1 oktober en dat betekent maar één ding: het is officieel de maand van het griezelen en schrikken, want Halloween is in aantocht! Anno 2013 doen de Amerikanen dat inmiddels een tikkeltje anders. Ze vieren het naakt.
 
Ja, je leest het goed. Poedeltjenaakt kunnen de inwoners van het stadje Sinking Spring in het Amerikaanse Pennsylvania zich dit jaar bang laten maken door mensetende clowns en hongerige zombies. Voordat ze het spookhuis mogen betreden, wordt wel verplicht de broek even op half zeven te laten vallen en de bh’s aan de kapstok te hangen. Heel normaal verzoek, toch?

Bye bye Halloweenkostuum
Initiatiefnemer Patrick Konopelski vond het tijd om het hele gebeuren rondom Haloween wat te, euhm, erotiseren. De eigenaar van het populaire feest Shocktoberfest verruilt dit jaar de Halloweenverkleedpartijen – lees: zó vorig jaar – voor een, heel au naturel, Adamkostuum.
 
Toch is dit bizarre idee niet zomaar uit de lucht komen vallen. Eigenlijk heeft het vrij weinig met erotiek en/of porno te maken, aldus Konopelski. “Mijn Naked & Scared tour is bedoeld om mensen extra bang te maken door ze in een kwetsbare positie te zetten. Zonder hun kleren zijn ze nog minder ‘beschermd’ tegen al het onheil dat ze tegenkomen", vertelt hij aan The Huffington Post.
 
Naked & Scared tour
Ondanks dat zijn nudistenspookhuis volkomen legaal is, vragen veel inwoners en ook andere Amerikaanse burgers of hij zijn plannen niet nogmaals wil overwegen. Nadat zijn Naked & Scared tour ook internationale aandacht kreeg, voelden de inwoners zich een beetje onrustig, maar vooral ook ongemakkelijk. 
 
Of Konopelski gehoor gaat geven aan de klachtenregen, is nog niet duidelijk. Wel heeft hij samen met zijn team besloten dat het spookhuis alleen voor volwassenen is te bezoeken (dûh?) en heeft hij een kleine aanpassing aangebracht: gewoon in je tijgerstringetje en boxer het spookhuis betreden mag vanaf nu ook.


Waarom hij dit heeft gedaan? “Mensen hadden geen probleem met wat de tour inhield, maar meer met wat ze dachten dat het inhield. Het spookhuis had nooit iets met seks te maken. We wilden alleen een uniek en leuk evenement opzetten”, aldus Konopelski.
 
Wij weten het nog niet. Het klinkt niet heel aantrekkelijk dat een man met een cirkelzaag je de stuipen op het lijf jaagt terwijl jan en alleman om je heen van schrik met zijn geslachtsdelen in het rondspringt.
 
Wat vind jij? Zou jij naakt een spookhuis in durven gaan? Of gaat dat toch een brug te ver voor je?