De Ierse roots van The Corrs

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

12 nummers die door de band gekozen uit het liedjesboek van hun moeder. Het idee kwam van weer diezelfde Caroline af om deze nu een keer niet de ?normale? poppy feel aan te geven, maar echt terug te gaan naar huis en deze zo traditioneel mogelijk te houden en toch met een Corrs jasje. Het verleden, heden en de toekomst van Ierland bij elkaar op één album. En dit is de dames en heer goed gelukt. Dit album is ook meteen het meest sobere en eigenlijk meest ingetogen Corrs album ooit, ondanks de medewerking van het BBC2 radio concert orkest. Ditmaal geen uptempo riedeltjes, maar heerlijke traditionele nummers die lekker voortkabbelen zonder een moment te vervelen.

De rijke muziekgeschiedenis van Ierland in al zijn glorie trekt aan je voorbij op een manier die alleen The Corrs kan maken. Oude liedjes zijn opnieuw gearrangeerd in samenwerking met Faichra Trench en producent Mitchell Froom en samen brengen ze een warm gevoel door de speakers. Om het traditionele gevoel te benadrukken staan er een tweetal nummers op in de Ierse taal; Gaelic. Totaal niet te begrijpen wat er gezongen wordt maar de engelachtige stem van Andrea zorgt voor kippenvel.
Een nummer wat vaker door The Corrs ten gehore is gebracht, ?Old Town? staat ook op het album. Deze versie is voor de doorgewinterde Corrs fan ,die deze natuurlijk vaker live heeft gehoord, wel even wennen.
Het album sluit af met het prachtige ?Haste to the wedding? waar ik gewoon een beetje stil van werd, zo mooi. Een prachtig eerbetoon aan hun moeder, Jean Corrs kan trots zijn.

Afbeelding verwijderd door redactie
In de cd inlay vind je de songteksten.
The Corrs ~ Home
thecorrswebsite.com
Warner Music