Anastacia up close & personal

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

In het kader van haar wereldwijde release van haar nieuwste Greatest Hits album "Pieces Of a Dream" verzorgde Anastacia gisteren een verpletterend optreden in hartje Amsterdam. In de hitlijsten is Anastacia inmiddels niet meer weg te denken. In Paradiso heeft zij haar naam als diva nog eens stevig neergezet. In 1,5 uur tijd kwamen in de Amsterdamse poptempel al haar hits voorbij.

Afbeelding verwijderd door redactie

Begeleid door een geweldige band van zeven personen werd Paradiso door Anastacia in vuur en vlam gezet. De kleine diva kwam op onder luid gejuich en ze opende knallend met "Not that kind". Ze zette daarmee de toon voor de rest van het optreden. Eén voor één kwamen haar hits voorbij en vlammen deed ze zeker met een vette rockversie van "Freak of Nature", waarbij de sublieme gitaarsolo's je om de oren vlogen.

Drie jaar geleden werd bij Anastacia borstkanker geconstateerd. Er volgde een moeilijk periode. Maar Anastacia heeft de ziekte overwonnen. Het nummer "Heavy on my heart" heeft ze na aanleiding van deze periode geschreven. Het gaat over de steun die ze van familie, vrienden en vooral fans heeft gekregen. Je merkt tijdens haar concerten, dat ze als ze dit nummer zingt, ze zelf ook even moet slikken. In Paradiso leek zelf, door de intieme sfeer van het concert, dat de wereld echt even stil stond.

Afbeelding verwijderd door redactie

Haar fans waren van heinde en ver gekomen om bij deze 'ShowCase' aanwezig te zijn. Anastacia heeft veel aan hen te danken, en ze steekt dat niet onder stoelen of banken. Tussendoor richtte ze zich lieflijk tot hen, ze herkende sommigen van hen zelfs van andere concerten (!) en ze bedankte hen dat ze helemaal uit Rusland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk etc. waren gekomen. Alle presentjes, teddyberen, kaarten, tekeningen en brieven die op het podium werden gegooid, legde ze aan de kant met de belofte dat ze alles rustig in het vliegtuig zou lezen en bekijken. Ze was blij verrast met een jasje die ze voor haar hondje gekregen had!

Na het concert kwam ze terug voor een vette toegift: natuurlijk zong ze haar hit "Alone" en een prachtige uitvoering van "Dream on" van Aerosmith, welke ze nog nooit voor publiek gezongen heeft. Wij hadden dus een kleine première! Voor een ieder die dit nummer kent: er zit zo?n lekker uithaal in. Het is me nog niet duidelijk waar Anastacia die vandaan haalt, maar Paradiso ontpolfte. Heerlijk! Anastacia durft! Ze heeft lef! Wat een stem! Wat een charisma! En ze is ook nog eens een warme persoonlijkheid, en dàt allemaal maakt Anastacia tot een echte ster, die in de toekomst alleen nog maar hoger zal rijzen!