Kameleon 2

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Het Kameleon 2 verhaal:

In Kameleon 2 dreigen de bewoners van Lenten de dupe te worden van een op geld beluste aannemer die een snelweg en een villawijk wil aanleggen in het rustieke dorpje. Dit bouwproject zal ten koste gaan van een aantal boerderijen, maar ook van de molen De Woudaap, het symbool van Lenten! Als de plannen uitlekken, is het hele dorp in rep en roer. Zelfs binnen het gezin van Hielke en Sietse Klinkhamer laaien de discussies over de veranderingen hoog op.

Met de komst van de aannemer gebeuren er vreemde dingen in het dorp die ook de tweeling niet ontgaan. Zo wordt Marieke, het nieuwe vriendinnetje van Hielke en Sietse, opzettelijk in het water gegooid. De tweeling kan haar nog maar net redden van verdrinking, maar de astma waar Marieke aan leidt verergert hierdoor. Ze kan alleen nog genezen in een duur Zwitsers kuuroord. Haar moeder kan dat echter niet betalen. Ook zij is de dupe van de nieuwe bouwplannen, omdat ze haar huis en daarmee hun inkomsten dreigt te verliezen.

Hielke en Sietse besluiten meteen tot actie over te gaan, maar of de tweeling het dorp én het leven van Marieke kan redden, dat is nog maar de vraag?

Afbeelding verwijderd door redactie

De Kameleon 2 is net als ?De schippers van de Kameleon?, een heerlijke familie film. Een film waar jij je kinderen met een gerust hart naar kan laten kijken, en een film die ook leuk is om zelf of samen met je kinderen te zien. Ikzelf heb erg genoten van o.a. Het sterke optreden van Hidde Maas als de vrek Klompsma, Maarten Spanjer als Gerben Zonderland de grappige beroepsouwehoer, Jack Wouterse als projectontwikkelaar Haan, Rense Westra als veldwachter Zwart en van Chris Zegers die met de high lights nog in z?n haar op een schuit in de regen staat. En de hele film door zie je verschillende Bekende Nederlanders in een leuke onverwachte rol. Maar, Koen en Jos van der Donk als Hielke en Sietse Klinkhamer maken wat mij betreft van deze film een écht Kameleon verhaal . Heerlijk ontwapenend zoals deze jongens hun rol spelen. De Kameleon 2, is een film geschikt voor jong en oud.

Steven de Jong heeft onlangs, na het vele aandringen van Kameleon fans, toe gezegd dat er in ieder geval nog een 3e Kameleon film komt, en misschien wel een 4e? Van mij mag Steven de Jong alle 63 Kameleon boeken verfilmen, want hij doet het goed. Maar, misschien kan hij dan een Kameleon boek in plaats van CD bij de DVD cadeau geven? Een Kameleon boek lezen, blijf ik belangrijker vinden dan een Kameleon film kijken. Ookal vind ik naar een Kameleon film kijken ook erg leuk.

Als jij je kinderen liever buiten ziet spelen dan voor de TV ziet zitten , dan kan je ze natuurlijk eens mee nemen naar het Kameleon Dorp in Terhorne. Daar kunnen kinderen zelf Hielke en Sietse spelen en Kameleon avonturen in het echt beleven.

Afbeelding verwijderd door redactie

Kameleon 2
Speelduur 105 minuten
Nederlands gesproken
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Bridge Pictures

De DVD bevat leuke extra?s.
Zo krijg je een kijkje achter de schermen, kijk je mee hoe film ?De Kameleon 2? gemaakt is, er zit een fotogalerij bij, ondertiteling voor doven en slechthorenden en de Engelse ondertiteling.
Ook krijg je een gratis ?Kameleon 2? CD met 14 nummers. Waaronder de titel song en nog een paar liedjes gezongen door Sita , Nienke , Tessa, en een hilarische (w)rap van Hielke & Sietse, etterbak Ronnie Haan en mafkees Kees .