Holiday on Ice: Diamonds

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Althans... dat zegt het persbericht ons. Maar is dat ook zo? Afgelopen weekend bezochten wij van Vrouw.nl de show Diamonds in Ahoy' te Rotterdam. De afgelopen jaren zagen wij al vele Holiday on Ice shows, zoals vorig jaar het bijna niet te evenaren "Hollywood". Maar liefst 62 jaar is Holiday on Ice al een begrip. Lukt het dan nog wel om origineel te zijn? Met een titel als "Diamonds" lijkt zelfs Holiday on Ice in te springen op de BlingBling rage. En zo begint de show dan ook. IJsschotsen op de ijsvloer en veel glitter-outfits laten je even wanen in Antartica waar alles glimt en glinstert. Je verwacht de hele show door een glitterend decor en schitterende, met diamanten bezette, kleding, maar de waarheid blijkt anders...

Afbeelding verwijderd door redactie

Soms ontgaat me het thema "Diamonds" me volledig tijdens de vele acts, die tijdens de show voorbij komen. Schitterend is de "spiderlady" die hoog in de lucht haar trapeze-act opvoert. Jawel, op de schaats! In een decor van licht verleidt zij haar kijkers. Echter heel anders en kleurrijk is bijvoorbeeld de gangsteract of de vertolking van het beroemde schilderij van Seurat "Un dimanche après-midi à l'Ile de la Grande Jatte" dat op een gigantisch scherm geprojecteerd wordt, terwijl schaatsers de scène nabootsen op het ijs. Ik blijf me verbazen van de capriolen die men uithaalt op de schaats en in de lucht op trapezes, zoals de capriolen van de tweeling Oxana en Alexandra Denisova. Ondanks dat ze schaatsen aan hebben, lijkt dit echter meer een circusact dan dat het iets met schaatsen te maken heeft.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het meeste spectakel in de show is echter wel het piratenschip, wat het ijs op "vaart". Voorzien van muziek van The Gipsy Kings en Shakira wordt er een leuke piratenact compleet met ontsnapte gorilla neergezet. Ook erg mooi is een ouderwets carroussel en het nabootsen van een oceaan met vliegers in de vorm van vissen, maar ook hier ontbreekt naar mijn mening alle binding met het thema "Diamonds". Uiteraard in de traditie van Holiday on Ice wordt de show wel weer met schitterende gllitterende outfits spetterend afgesloten met vuurwerk. Ondanks dat de verwachting qua glitter en glamour wat hoger lag, heeft Holiday on Ice mij wederom verpletterd met een erg mooie en originele show. Tot volgend jaar dan maar?

Wil jij ook kunnen genieten van DIAMONDS? Reserveer dan kaarten via de website en ontvang 50% korting op kaarten voor kinderen tot 15 jaar! Diamonds is nog te zien in de volgende plaatsen:
Eindhoven Beursgebouw 16 t/m 20 november
Enschede Go Planet 23 t/m 27 november
Groningen Martini Plaza 30 november t/m 4 december
Amsterdam RAI 8 t/m 18 december
Utrecht Jaarbeurs 21 december t/m 1 januari
Zwolle IJsselhallen 4 t/m 8 januari