Desperate Housewives - Wisteria Lane

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Walsh vroeg Cherry een achtergrond voor elk personage te schrijven, om hem te helpen bij het ontwikkelen van hun leefomgeving. "Ik gaf hem een waslijst met kenmerken", zei Walsh, "zoals leeftijd, geloof, beroep en inkomen en vroeg hem die voor elk personage in te vullen. Toen we eenmaal wisten wie deze mensen waren , konden alle afleveringen ? kostuum, locaties, set -, gaan nadenken over hoe we de verschillen tussen de personages duidelijk konden maken".

Toen hij overwoog Colonial Street als locatie voor Wisteria Lane te gaan gebruiken, voorzag production Designer Thomas H. Walsh problemen, weet hij nog. "Het is een echte straat uit een Amerikaanse buitenwijk, maar hij klopt niet helemaal. Het is een suikerzoet allegaartje van Amerikaanse architectuur. Er zit een beetje Craftsman in, een tikje Victoriaanse stijl en wat ranch style. De straat is een vreemde verzameling gebouwen afkomstig uit verschillende delen van het land, maar waar we als cultuur wel mee zijn opgegroeid."

Toen hij de set ging ontwerpen, wilde Thomas H. Walsh dat de verschillende interieurs duidelijk herkenbaar werden, omdat de editingstyle van de serie zo snel was dat de kijkers direct moesten zien waar ze waren. "Je wisselt voortdurend tussen vier levens", zegt Walsh, "dus om de woonomgevingen van elkaar te onderscheiden, moesten we elk interieur een sterke identiteit geven die de hoofdpersonen in kleur en stijl vertegenwoordigt".

Afbeelding verwijderd door redactie

Hoewel alle interieurs de normen en waarden van de jaren vijftig weerspiegelen, zorgen Walsh en zijn team ervoor dat ze er realistisch en modern uitzien. "We wilden niet dat de stijl zo ver van het echte leven ging afwijken dat het een eigen leven zou gaan leiden. Iedereen moet zich er vertrouwd mee voelen".

Wisteria Lane. We zouden de straat makkelijk een beetje spookachtig kunnen maken, maar dat wilden we voorkomen, omdat we er niet te veel ons eigen stempel op wilden drukken. Het is onze taak het script te ondersteunen.

Ze proberen Wisteria Lane ergens tussen de echte wereld en een fantasie wereld in te laten zweven. Op de kenteken platen van alle auto's staat bijvoorbeeld 'The Eagle State', als verwijzing naar Amerika. "Maar we weten niet precies waar we zijn". zegt Walsh. "We zitten niet rechts, we zitten niet links, we zitten er eigenlijk een beetje tussenin. We zitten ergens midden in de ziel van Amerika". Bekijk hier het filmpje over Wisteria Lane en meer!

De tekst van dit artikel incl. mooie full color foto?s en nog veel meer, is te vinden in het boek:
Desperate Housewives - Achter gesloten deuren.
ISBN 90-22909168-7
17.95
A.W. Bruna