Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Lekker dan: vrouwen verliezen hun telefoon vaker dan mannen...


Onze telefoon: we bellen ermee, appen ermee en maken er ook selfies mee. Je zou daarom denken dat we goed op onze sociale contactenbron passen. Maar uit onderzoek blijkt dat wij vrouwen onze telefoon vaker kwijt zijn dan mannen… 
 
We gebruiken ‘m om te bellen, te whatsappen, als wekker, om online te shoppen, om te kijken of onze trein vertraging heeft: tsjah, waar gebruiken we onze telefoon eigenlijk niet voor?! Alleen blijkt uit onderzoek dat we er niet altijd even zuinig op zijn. Zo verliezen wij onze telefoon vaker dan onze wederhelft. 

 
Poekie zoek
Telefooncheck.nu besloot de gegevens uit de databank eens door te snuffelen en kwam tot de conclusie dat vrouwen hun telefoon vaker kwijt zijn dan mannen. Van alle geregistreerde mensen die hun poekie weleens zijn verloren, bleek tweederde vrouw te zijn. Oops!
Uit de database-analyse kwam ook naar voren wanneer mensen hun telefoon het vaakst verliezen of slachtoffer worden van diefstal: namelijk in het weekend. Op zondag en maandag worden de meeste gestolen of kwijtgeraakte telefoons geregistreerd. Oftewel: na een avondje flink hossen op de dansvloer zijn veel mensen niet alleen een hele hoop centen kwijt, maar dus ook hun telefoon. 
 
Vooral in de randstad zijn slachtoffers te vinden van telefoondiefstal of van eigen stommiteiten, meldt AD. Maar hier wonen ook de meeste mensen die weer herenigd worden met hun smartphone. Amsterdam staat met stip op nummer één, gevolgd door Rotterdam en Den Haag. 

Top 10 steden verloren telefoons:
1. Amsterdam
2. Rotterdam
3. Den Haag
4. Utrecht
5. Groningen
6. Eindhoven
7. Almere
8. Tilburg
9. Arnhem
10. Nijmegen
 

 
Hereniging met je telefoon 
Voor alle telefoonbezitters heeft Telefooncheck nog wel een tip: registreer je telefoon! Volgens hen loont het echt om dit te doen. Via die manier kunnen zij iedereen een kans bieden om zijn of haar telefoon terug te vinden en weten ze regelmatig mensen met hun telefoon te herenigen. 
 
Ben jij je telefoon weleens kwijt geweest? Of erger: is-ie weleens gestolen? En heb je 'm toen teruggevonden?