Interview met Summer Glau

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Enkele dagen terug las je al het interview met Nathan Fillion. Nu is het tijd voor het babbeltje met Summer Glau...

Wat vind je het leukste aan je personage River Tam?

Ze is heel tegenstrijdig. Aan de ene kant is ze agressief, aan de andere kant ook erg breekbaar. Van het ene moment op het andere kan ze omslaan en dat was best uitdagend om te spelen. De rol was in ieder geval een behoorlijke uitdaging voor me.

Heb je er veel voor moeten studeren?

Nee, niet zoveel. Ik kon er wel veel voor uit mijn jeugd putten. Op school was ik een eenling, een meisje dat het liefst op zichzelf was. Ik leefde in mijn eigen wereldje. Dansen was mijn passie, ik kon er echt dag en nacht mee bezig zijn.

Waarom ben je er destijds mee gestopt dan?

Omdat ik mijn teen brak. Omdat ik het dansen niet kon laten ging ik er gewoon mee door. Heel stom, want ik raakte later blijvend geblesseerd aan mijn enkel. Toen moest ik echt definitief stoppen met dansen.

En toen ging je maar acteren...?

Nee hoor, dat ging niet zomaar. Het was altijd al een droom van me om actrice te worden. Als klein kind deed ik al eenvoudige toneelstukjes. En dat terwijl ik een superverlegen meisje was?

Afbeelding verwijderd door redactie
Foto: Anneke Ruys

Heb je voor de film Serenity veel extra dingen moeten leren?

Wat dacht je van vechtsport! Dat heb ik echt moeten leren. En het is een hele zware sport. In het begin wilde het maar niet lukken. Er waren momenten dat ik er echt mee wilde stoppen.

Had je toch nog iets aan je danskunsten?

Dans is veel sneller en de bewegingen vloeiender. Waar ik wel veel aan had was het uithoudingsvermogen dat je ook bij dans nodig hebt. Maar verder was het gewoon vanaf het begin beginnen.

Wat is je favoriete acteur of actrice in de film?

Dat is Sean Maher (Simon). Hij is slim, mooi en ook erg aardig. Tijdens het filmen was hij er altijd voor me. Hij maakt veel emotie los in mij. Dat maakte het voor mij makkelijker om de scènes te doen.

Welke rol zou je dolgraag in de toekomst nog eens spelen?

Een rol in een film als Jane Eyre of Pride & Prejuidice, een superromantische rol dus. Daar zou ik helemaal in op kunnen gaan.

Wat is het belangrijkste dat je leerde van Serenity?

Dat je nooit moet opgeven. Ik heb het tijdens de opnamen van de film best moeilijk gehad. Ik heb vaak moeten afzien vooral door de vechtscènes. Nu weet ik dat ik niet bij de pakken neer moet gaan zitten. Alles komt uiteindelijk helemaal goed.

Lees hier het interview met Nathan Fillion