De 5 huisgenotes from hell

Vrije tijd door Petra
Je zal maar huisgenoten hebben. Dat kán heel gezellig zijn. Maar naast ideale huisgenotes (die spontaan aanbieden jouw afwas te doen) zijn er helaas ook nog vijf andere varianten te bedenken? Hier zijn de vijf huisgenotes from hell!

De Herrieschopper

"Ik neem je mee, ik neem je mee é é é ééé!" Het geeft niks als je huisgenote af en toe onder de douche wat liedjes (die je echt niet meer kan aanhoren) verkracht. Dat doe jij tenslotte ook weleens. Of als je huisgenote een iets te schelle schaterlach heeft die ze op de meest ongepaste momenten laat horen. Maar het wordt pas echt vervelend als ze je middenin de nacht laat meegenieten van wat voor geil seksbeest ze is: ?Oeeeh, aahhh, harder, harder, jaaaaaaaa, ik kóm schatjeee!? Hallo?! Er zit alleen een gipswandje tussen hoor! Kan er even een volumeknop naar beneden?


 
De Smeerkees

Wat is dat voor rotte schimmelkaas luft? Ah, mevrouw heeft haar stinksokken laten slingeren. Kijk, ze hoeven niet allemaal zo?n poetsmiep als jij te zijn, maar een beetje orde op zaken mag toch wel worden verwacht? Je wilt tenslotte niet van die ranzigheid meegenieten. Wordt het niet eens tijd dat ze haar schouderlange haar uit het doucheputje vist? Haar strings wast die al een halfjaar in de wasmand lopen te meuren? Haar appeltaart weggooit die nu wordt opgegeten door een samenscholende groep micro-organismen?  

De Stoker
Met meerdere meiden samenwonen kan heel gezellig zijn, denk aan al die pyjamaparty?s die je kan houden of knusse kookavondjes met veul te veul wijn. Totdat één van je roomies op zo?n avond begint over een andere roomie die er züfallig niet bij is: ?Trouwens, die vriend van Annelot? OMG hebben jullie die gezien? Hoe lelijk! Maar ja, wat maakt het uit, volgende week zal ze toch wel weer met een nieuwe thuiskomen!? Het is natuurlijk zeer verleidelijk om mee te roddelen, maar bedenk dat deze stoker het de volgende keer ook over jouw nieuwe aanwinsten, slechte huid en dooie haarpunten kan hebben...


Het Opdringerige Typje

?Haaaaaaaaaiii, ik kom even gezellig buurten!? Oh god. Heb je haar weer. ?Sorry schat, even geen tijd, ik ben twee presentaties aan het voorbereiden.? ?Ah joh, ik blijf maar heel even! Wist je al dat ik twee paar nieuwe laarzen heb gekocht? Hier moet je kijken, deze broek staat me goed hè? En toen ik gister langs de bakker liep toen blablabalablaaa.? Oké, get rid of her asap! Van dit soort opdringerige typjes word je niet blij. Dus zorg ervoor dat je op subtiele wijze duidelijk maakt dat je geen behoefte hebt aan contact. Je hebt per slot van rekening al a gazillion vrienden. Begrijpt ze de boodschap niet? Koop een slot voor op je slaapkamer, zodat je tenminste nog érgens veilig bent.

De Zeikerd
Wat ook nog kan: iemand ergert zich aan joú. Boeiend dat die aangekoekte afwas er nog steeds staat. Lekker interessant dat jij aan de beurt bent om te stofzuigen en de wc?s te schrobben. Waarom moet dat mens overal een punt van maken? Je hebt toch gezegd dat je het écht morgen gaat doen? Hoe vaak je je ook ergert aan een ander, het is vaak nog vervelender als een ander zich aan jou ergert. Want natuurlijk weet je wel dat je al drie weken op het huishoudschema achterloopt, dus dat schuldgevoel knaagt heus wel aan je. Maar ja, je kan er ook niets aan doen dat je agenda nou eenmaal altijd uitpuilt...

Lees ook de vorige edities van De 5!