Dit zijn de leukste festivals van het najaar 2019

Vrije tijd door Daniëlle

De zomer is helaas alweer (bijna) voorbij. Dat betekent dat er ook een einde komt aan de velen zomerfestivals. Maar wees niet getreurd: ook in de herfst zijn er voldoende muziek- en foodfestivals waar je je (wel met jas aan) uren kunt vertoeven. 

Lees ook: Boffen wij even: Disney's streamingdienst is nu al (gratis!) in Nederland te gebruiken

13-14 september: Appelpop (gratis)

Het (zomer)festivalseizoen wordt altijd afgesloten met Appelpop. Dit jaar viert het zijn 28e editie, op de Waalkade in Tiel. Naast optredens van artiesten zoals Nielson, Davina Michelle, Maan en Kraantje Pappie zijn er ook andere acts te vinden zoals een silent disco, de Tante Joke Karaoke Band en een vrijdagavondborrel. Kijk op de site van Appelpop voor meer informatie.

27-29 september: Amsterdam Wine Festival (vanaf €12,00)

Net zo dol op ‘wijnen’ als Martien Meiland? Dan is het Amsterdam Wine Festival de place to be voor jou. Twee keer per jaar vindt het wijnfestival plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam waar het oogstfeest van het Noordelijk halfrond wordt gevierd. Je kunt hier meer dan 300 wijnen proeven, vanaf 3 euro! Kijk op de site van AWF voor meer informatie, activiteiten en tickets.

30 oktober-3 november: Afforable Art Fair Amsterdam

Officieel geen festival, maar dat deert niet. Voor deze bijzondere kunstfair maken we een uitzondering. Indrukwekkende streetart staat centraal tijdens de AAF. Het siert de muren van steden en is er voor iedereen. Achter elk werk zit een verhaal. De Affordable Art Fair Amsterdam onthult tijdens de opening op 30 oktober nieuw werk van de Libanese kunstenaar Jad El Khoury. Daarbij organiseert de Affordable Art Fair op zaterdag 2 november en zondag 3 november een Street Art paneldiscussie - How to Buy Street Art: dé kans om meer te leren over het verzamelen van werk van kunstenaars die bekend staan om het schilderen op gebouwen in plaats van op canvas. 

2-3 november: Vegenement Vegfest (€5,-)

Vegetariër of veganist (in spe)? Dan is het Vegenement VegfestNL wat voor jou! Vegfest organiseert al 7 jaar lang festivals in de Jaarbeurs Utrecht met alle informatie die je over een leven zonder vlees moet weten. Op het tweedaagse festival kun je een kijkje nemen in de vegetarische keuken, een bruisende productmarkt bezoeken en al je vragen stellen over biologisch, fairtrade en plasticarm. Kijk voor meer informatie en tickets op de site.

7-10 november: Le Guess Who? (€48,00 per dag)

Van 7 tot 10 november vindt Le Guess Who? voor de 13e keer plaats in hartje Utrecht. Dit festival staat bekend om de upcoming artiesten en de verschillende genres die ze laten zien. Tijdens Le Guess Who? kun je op diverse plekken in Utrecht genieten van de 150 optredens met muziek, fotografie, kunst, en films van over de hele wereld. Kijk op de site van Le Guess Who? voor meer informatie over tickets en de line-up.

28 september: Pure & Crafted Festival Amsterdam 2019 (vanaf €25,-)

Bier, motoren en goede rockmuziek. Dat is het Pure & Crafted Festival. In Berlijn is dit stoere festival al jaren een succes en dit is de eerste keer dat het in Nederland plaatsvindt! Onder andere Blaudzun, Indian Askin en SONS. Lijkt je dat wat? Neem een kijkje op de site.

12 oktober: Mondriaan Jazz Festival (vanaf €37,50)

Het Mondriaan Jazz Festival in Den Haag is all about that jazzzz. Ben jij dat ook? Dan lijkt dit je waarschijnlijk supertof. Mondriaan Jazz heeft een goede “hedendaagse line-up” en houdt de muziek van de toekomst goed in de gaten. Wie houdt van jazz mag dit festival dus niet missen. Kijk voor meer informatie op de site van Mondriaan Jazz Festival.

25-26 oktober: London Calling Festival (vanaf €20,50)

Nu op London Calling en over een paar jaar headliner op Lowlands. Twee avonden lang spelen veelbelovende bandjes de sterren van de hemel in het mooie Paradiso. Tame Impala, Florence + The Machine en The Libertines gingen hen voor. Dus wil je de populaire bands van de toekomst in intieme setting zien, ga naar London Calling 25 en 26 oktober. Benieuwd naar de line-up? Kijk gauw op de site.

Lees ook: Het simpele trucje voor sneller internet op een druk festival