Disney on Ice

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op hun reis komen ze in verre oorden, waar ze de show aan elkaar praten. Maar liefst vier klassieke Disney films komen voorbij in deze wervellende show; Peter Pan, De Kleine Zeemeermin, 101 Dalmatiers en Lilo & Stitch. Het geheel wordt voorzien van het verhaal en teksten via een geluidsband. Dit wekt bij volwassenen waarschijnlijk soms wel wat irritatie op, want de buitenlandse schaatssterretjes weten maar met moeite synchroon te praten en te zingen met de band. Maar de kleintjes vinden het geweldig en merken hier niets van.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het blijft indrukwekkend hoe die mensen zich staande weten te houden in die lastige kostuums. Vooral de hond Nana uit Peter Pan weet zich verbazingwekkend goed te redden op vier poten met schaatsen er onder. Erg leuk voor de papa's is de sexy uitvoering van Cruella de Ville, die in een weinig verhullend zwart pakje een wervelende act neerzet. Zowieso zijn de 101 Dalmatiers een waar spectakel, omdat er ook daadwerkelijk 101 Dalmatiers op het ijs te vinden zijn. En natuurlijk kan Peter Pan ook echt vliegen! Ook erg mooi gedaan zijn de krokodil in Peter Pan en de zeeheks in De Kleine Zeemeermin. Maar goed, dat moet je eigenlijk gewoon maar allemaal zelf bekijken, want Disney on Ice verdient gewoon een volle zaal. Klein minpuntje bij de Disney shows vind ik altijd de schreeuwend dure merchandise die in overmaat aanwezig is. Het is allemaal zo aanlokkelijk voor die kleintjes en mama voelt zich dan de boeman als ze geen 15 euro neer wil tellen voor een speeltje wat uiteindelijk in de kast beland. Maar verder: een absolute aanrader!

Afbeelding verwijderd door redactie

Disney On Ice staat van 14 t/m 26 december 2005 in de Statenhal van het NCC in Den Haag en van 28 december 2005 t/m 1 januari 2006 in de Brabanthallen in Den Bosch.