Beauty and the Beast

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Iedereen kent waarschijnlijk wel het klassieke Disney verhaal van The Beauty & The Beast. Belle en haar vader Maurice wonen in een klein dorpje. De dorpelingen vinden hen wat vreemd en daardoor is de mooiste man van het dorp, Gaston, juist van haar gecharmeerd en wil met haar trouwen. Ze wijst hem af en vertrekt om haar vader te zoeken die op weg naar een beurs is verdwaald. Na lang zoeken komt ze in het kasteel waar haar vader door het Beest gevangen is genomen. Om haar vader vrij te krijgen, biedt zij het Beest aan voor altijd in het kasteel te blijven i.p.v. haar vader en hij neemt het voorstel aan. Door een vloek is hier het complete personeel als huisraad tot leven gekomen; Van klok tot theepot, van dressoir tot lepeltje. Na een avontuurlijke zoektocht naar de ware liefde, valt Belle uiteindelijk voor de innerlijke schoonheid van het afzichtelijke beest. Zal dit de betovering verbreken? Het is tenslotte een sprookje.

Afbeelding verwijderd door redactie

En wat een sprookje is deze musical! Met schitterende decors en schitterende kostuums waan je je tijdens Beauty & The Beast als in een echt sprookje. Het beest werd tijdens deze voorstelling vertolkt door Rene van Kooten, die normaliter de rol van Gaston op zich neemt, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik tot het eind gedacht heb dat Stanley Burleson daar stond als het beest, dus een waardige alternate.

Afbeelding verwijderd door redactie

Ger Otte en Carlo Boszhard zijn hilarisch als respectievelijk Tickens (de pendule) en Lumière. Carlo Boszhard lijkt helemaal thuis in deze rol met een aangedikt frans accent en zijn dandy gedrag. Chantal Janzen ís gewoon Belle. Wat zet zij die rol leuk en geloofwaardig neer. Het paleis is indrukwekkend en sprookjesachtig. Het decor veranderd keer op keer weer van setting, heel vloeiend en onopgemerkt. Aan ieder klein detail is aandacht geschonken.

Afbeelding verwijderd door redactie

Mevrouw Theepot geeft je de rillingen als ze de titelsong van Beauty & The Beast zingt. Deze avond helaas geen Mariska van Kolk maar een alternate, die de rol perfect neerzette. En haar zoontje Jakopje is natuurlijk ook vertederend. Dit is een musical naar mijn hart, een musical zoals naar mijn mening een musical hoort te zijn. Een musical die je pakt en boeit en meesleept in het verhaal. Ken je dat; dat je met een zweverig gevoel naar huis gaat? Dat had ik na deze musical. Beauty & The Beast is zonder twijfel één van de mooiste musicals die ik ooit heb gezien! Een dikke aanrader dus!

Voor meer informatie over Beauty and the Beast kijk op www.musicals.nl Wil je een beetje van de sfeer proeven van deze musical? Kijk dan naar het filmpje.

Je kan nu via VROUW.NL met korting naar BEAUTY AND THE BEAST!

10,- euro korting per 2 kaarten!* Boek nu via TopTicketLine of 0900-300 5000 (45cpm) o.v.v. Vrouw.nl-korting.

* Geldig voor voorstellingen in Den Haag (14 dec. t/m 8 jan.) en Amsterdam (1 t/m 26 maart). Het aanbod geldt tot 1 januari a.s. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen en geen restitutie mogelijk op eerder gemaakte reserveringen.